UEFA Liga šampiona

Ovo niko nikad nije uradio: Haland dao 33 gola u Ligi šampiona na samo 25 utakmica

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2023 11:51
Ovo niko nikad nije uradio: Haland dao 33 gola u Ligi šampiona na samo 25 utakmica Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Napadač Mančester sitija Erling Haland ne prestaje da oduševljava fudbalski svet.

Norvežanin je na revanš susretu osmine finala Lige šampiona protiv Lajpciga postigao pet od sedam golova svog tima u pobedi 7:0 i ušao u istoriju kao neko ko je najbrže stigao do 33 gola u ovom takmičenju.

Fenomenalnom centarforu engleskog tima je za to trebalo samo 25 utakmica, a nekadašnjem holandskom reprezentativcu Rudu van Nisterloju 38, Lionelu Mesiju 52, Robertu Levandovskom 53, a Kilijanu Mbapeu 52 susreta.

 

 

Kao svojevrstan kuriozitet i podatak da Kristijano Ronaldo na svojih prvih 25 utakmica u Ligi šampiona nijednom nije uspeo da zatrese mrežu rivala.

Ovim učinkom Haland je izbio na 23. mesto liste najboljih strelaca elitnog evropskog takmičenja svih vremena koju deli sa legendarnim napadačem Real Madrida Fernandom Morijentesom kojem je trebalo čak 98 utakmica da bi bi postigao 33 gola.

Neverovatni Norvežanin je ove sezone postigao 34 gola za klub i za reprezentaciju i ispred njega je po tom parametru samo Kilijan Mbape koji je dao pet golova više, ali je imao i tri nastupa više od Halanda.