UEFA Liga šampiona

Galatasaraj dominirao 45 minuta pa pao u nastavku: Bajern nosi sva tri boda iz Istanbula

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 20:38
Galatasaraj dominirao 45 minuta pa pao u nastavku: Bajern nosi sva tri boda iz Istanbula Twitter/FCBayern

Paklena atmosfera je dočekala Bajern u Istanbulu u okviru trećeg kola, ali su Bavarci ipak trijumfovali na teškom gostovanju 1:3 (1:1).

Galatasaraj ima za čime da žali. Bio bolji rival tokom većeg dela utakmice ali nisu uspeli da iskoriste šanse koju su stvarali kao na traci u prvom delu igre. Iako su Nemci poveli preko Kingslija Komana već u osmom minutu iz prve prave prilike, Galata je imala inicijativu tokom čitavog provog poluvremena.

 

 

Turski šampion je dominirao u prvih 45 minuta. Upisali su čak 16 šuteva, dok su četiri išla u okvir gola Svena Ulriha. Kerem Akturkoglu je imao dve sjajne šanse da donese izjednačenje domaćinu. To mu nije pošlo za rukom ali jeste Mauru Ikardiju. Nad Argentincem je napravljen penal, a nakon toga je popularnom "panjenkom" savladao nemačkog golmana. Mogli su Turci i do vođstva pre pauze ali lopta prosto nije htela u gol.

U drugom poluvremenu smo videli isti tempo kao i u prvom, međutim Bajern se probudio i počeo da stvara šansa što je dovelo do gola Harija Kejna u 73. minutu. Samo šest minuta kasnije se ponovo tresla mreža domaćina, a strelac je bio Džamala Musiala na asistenciju engleskog napadača. Ovo je bila 16. uzastopna pobeda nemačkog šampiona u grupnoj fazi Lige šampiona.

Bajern se ovom pobedom dodatno odlepio od ostatka grupa na prvoj poziciji sa devet osvojenih bodova. Galatasaraj je ostao na drugom mestu sa četiri.

Liga šampiona, 3. kolo

Grupa A

Galatasaraj - Bajern Minhen 1:3 (1:1)
/Ikardi 30 - Koman 8, Kejn 73, Musiala 79/

Mančester junajted - Kopenhagen 21.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore