UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Liga šampiona grupa A: Ludilo na "Parkenu" pripalo Kopenhagenu, Kejn odveo Bajern u nokaut fazu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 23:06
(VIDEO) Liga šampiona grupa A: Ludilo na "Parkenu" pripalo Kopenhagenu, Kejn odveo Bajern u nokaut fazu Twitter/F.C. København

Fudbaleri Bajerna iz Minhena su pobedili Galatasaraja 2:1 (0:0), dok je Kopenhagen savladao Mančester junajted 4:3 (2:2) u 4. kolu grupe A Lige šampiona.

Verovatno i najzanimljiviji duel je odgiran u glavnom gradu Danske gde je Kopenhagen dočekao Mančester junajted. Utakmica je počela kao iz snova ako pitate navijače "crvneih đavola". Rasmus Hojlund je tresao mrežu nekadašnjeg kluba prvo u 3, a zatim i u 28. minutu. Delovalo je da ekipa Erika Ten Haga ima sve u svojim rukama i da kontroliše meč. Ipak, direktan crveni karton Markusa Rašfroda je u potpunosti promenio utakmicu. Prvo je Mohamed Eljunusi savladao Onanu u 45 minutu, a u dubokoj nadoknadi je Diogo doneo izjednačenje pred odlazak na pauzu.

 

 

Naravno, domaćin je u drugom poluvremenu nastavio da koristi činjenicu da imaju igrača više na terenu. Držali su loptu u svojim nogama i stvarali šanse, ali nisu uspevali da probiju odbranu Engleza koja je bila znatno disciplinovanija nego u prvom delu igre. Jedan od malobrojnih napada "crvenih đavola" je doneo penal gostima koji je Bruno Fernandeš iskoristio i tako ponovo doneo prednost Mančester junajtedu u 69. minutu.

Nastavio je danski predstavnik sa napadima ka golu Andrea Onane što je urodilo plodom u 83. minutu. Lukas Lerager je iskoristio dodavanje Jensena za novo izjednačenje. Nije prošlo ni punih pet minuta, a Bardađi je postigao gol za konačnih 4:3 i veliku pobedu Kopenhagena.

U Minhenu je bilo znatno manje golove. Šta više, u prvih 45 minuta ih nije bilo uopšte. Viđena je potpuno drugačija utakmica u odnosu na onu iz Istanbula. Oba tima su imala priliku da postignu pogodak ali se u svlačionicu otišlo bez golova. 

 

 

Drugi deo igre je krenuo znatno većim tempom. Hari Kejn je prvo pogodio stativu na samom startu, a nedugo nakon toga je Mauro Ikardi postigao pogodak koji je poništen zbog ofsajd pozicije. Bajern je nastavio da napada i na kraju "otključao" odbranu Galatasaraja preko Harija Kejna u 80. minutu.

Englez je ponovo bio strelac samo šest minuta kasnije. To je bio njegov 19 pogodak na 15 mečeva u ovoj sezoni u dresu aktuelno šampiona Nemačke. Utešni pogodak za turskog šampiona je postigao Sedrik Bakambu u 93. minutu.

Ovo je bila 38 utakmica zaredom u grupnoj fazi Lige šampiona na kojoj Bavarci nisu bili poraženi što je apsolutni rekord takmičenja.

Bajern je prvi u gurpi sa 12 bodova, Kopenhagen i Galatasaraj zauzimaju drugo i treće mesto sa po četiri, a Mančester junajted je na poslednjem mestu sa tri boda.

Grupa A

Bajern - Galatasaraj 2:1 (0:0)
/Kejn 80, 86 - Bakambu 90+3/

Kopenhagen - Mančester junajted 4:3 (2:2)
/Eljunusi 45, Diogo 45+9, Lerager 83, Bardađi 87 - Hojlund 3, 28, Fernandeš 69/

 

Standings provided by Sofascore