Premijer liga

Mančester junajted jedva do minimalca protiv Fulama: Fernandeš u zadnji čas izvukao "crvene đavole"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.11.2023 15:47
Mančester junajted jedva do minimalca protiv Fulama: Fernandeš u zadnji čas izvukao "crvene đavole" Tanjug/AP Photo/David Cliff

Fudbaleri Mančester junajteda vratili su se u život posle tužne inferiornosti u glatko izgubljenom prvenstveniom derbiju sa Mančester sitijem i teškog poraza od Njukasla u osmini Liga Kupa, ali samo rezultatski, jer ni protiv Fulama u Londonu igra nije bila ni blizu renomea jednog od najvećih engleskih i evropskih klubova - 0:1 (0:0).

Šta više, sve do 90+1 minuta smešio im se prvi remi u sezoni, od čijeg su početka već skupili pet poraza, ali je Bruno Fernandeš odneo sva tri boda na drugi kraj Ostrva. Jeste Skot Mektomini prvi dao gol, još u osmom minutu, međutim njegovo delo je poništeno zbog prethodnog uticaja na igru Harija Megvajera na nedozvoljen način, pa je tek Portugalac "izvadio mast".  

 

 

Fino je primio odličan pas na ivici kaznenog prostora, a onda u svom stilu zatresao donji desni ugao mreže, za jedini takav trenutak na meču u kom su gosti kontrolisali dobar deo dešavanja na terenu, ali im je nedostajala kreacija tamo gde je to najpotrebnije, dok je domaćin ili birao loša rešenja ili razbranjivao raspoloženog Onanu. 

Osim po mršavom slavlju neubedljivog Junajteda susret na "Krejven Koridžu" biće notiran i po tome što je Rebeka Velč ušla u istoriju premijerligaškog fudbala kao prva žena koja je (kao četvrti arbitar) učestovala u deljenju pravde na jednom meču najvišeg ranga takmičenja u "kolevci fudbala". 

Premijer liga, 11. kolo

subota

Fulam - Mančster junajted 0:1 (0:0)
/Fernandeš 90+1/

Multiprenos: 16:00 (A1P)

Mančester siti - Bornmut 16:00 (A1P)

Everton - Brajton 16:00 (AS3)

Brentford - Vest Hem 16:00 (AS1)

Šefild junajted - Vulvs 16:00 (AS6)

Barnli - Kristal Palas 16:00 (AS5)

Njukasl - Arsenal 18:30 (A3P)

nedelja

Notingem Forest - Aston Vila 15:00 (A1P)

Luton - Liverpul 17:30 (AS1)

ponedeljak

Totenhem - Čelsi 21:00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore