Vesti iz fudbala

Na 14 mečeva, upisao 17 golova i sedam asistencija: Zato je Hari Kejn izabrao Bajern

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.11.2023 15:04
Na 14 mečeva, upisao 17 golova i sedam asistencija: Zato je Hari Kejn izabrao Bajern Tanjug/Axel Heimken/dpa via AP

Hari Kejn je napustio lagodan život prve zvezde Totenhema i letos stigao u Bajern iz Minhena kako bi, kako je sam rekao, osvajao trofeje. Kada je na debiju ostao kratkih rukava, jer je Lajpcig očitao lekciju Bavarcima i osvojio Superkup, počele su šale na račun najboljeg strelca Gordog Albiona u istoriji i ona čuvena rečenica "Imaš Harija, nemaš trofeje".

Međutim, klasa je večna, pa je to na terenu za samo dva meseca dokazao i "Prljavi Hari". Na 14 mečeva postigao je 17 golova, dodao sedam assitencija i klimavi Bajern polako postavlja na zdravije noge. Jer, bez golova nema ni pobeda, a engleski napadač je he-trikom potopio Borusiju u Dortmundu samo najavljujući da će do kraja sezone uraditi sve što je do njega da podigne trofej.

Doduše, dva od četiri su mu izmakla jer je Bajern ispao i u Kupu Nemačke od trećeligaša Sarbrikena (video pogledaj OVDE) i tu je najveći krivac bio trener Tomas Tuhel jer ga je držao na klupi i smatrao da će i bez njega slaviti. 

A, Kejn u 10 mečeva Bundeslige, na kojima je upisao 15 pogodaka, uz tri het-trika, nije tresao mreže samo Borusije Menhengladbah i Frajburga. Oborio je apsolutni rekord Bundeslige jer niko na prvih 10 mečeva nije upisao 15 golova. 

 

 

Na tri meča Lige šampiona samo je odbrana Kopenhagena uspela da ga sačuva. Generlano, samo protiv Gladbaha i Kopenhagena, kao i meč Superkupa Nemačke gde je igrao samo 26 minuta na debiju, nije popunio neku od dve najvažnije statističke kolone.

Bajern ga je platio 100 miliona evra i sada se vidi da nije pogrešio. Jer, kad imate Harija Kejna u timu golovi su zagarantovani. U Totenhemu je pogodio 278 puta na 430 mečeva, sa 61 golom na 87 susreta daleko je najbolji strelac Engleske.