Vesti iz fudbala

Hari Kejn može i sam sa Borusijom Dortmund: Englez strelac tri od četiri gola u derbiju kola

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.11.2023 21:31
Hari Kejn može i sam sa Borusijom Dortmund: Englez strelac tri od četiri gola u derbiju kola Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Prelazak Harija Kejna iz Totenhema u Bajern toliko je imao preokreta i toliko se bio otegao da su vesti o tom transferu, ovog leta, dojadile bile i bogu i narodu, ali je njegova večerašnja maestralna partija u derbiju sa Borusijom, u njenom Dortmundu, još jednom potvrdila koliko su čelnici bavarskog kluba bili u pravu kada su bili toliko strpljivi u slamanju otpora "pevaca" - 0:4 (0:3).

Kapiten engleske reprezentacije praktično sam je "presudio" domaćinu, jer je sa tri pogotka nastavio da dokazuje koliko mu prijaju nova ekipa, Bundesliga i nemački klupski fudbal. Nije mu bilo dovoljno što je tri "komada" dao i Darmaštatu nego je isti broj puta demonstrirao cenatrforsku klasu i protiv "milionera".

Kao da je na treningu, kao da se rvao sa odbranom nekog niželigaša a ne četvrtoplasiranog sastava u borbi za titulu. Još mu ni zemljak Tomas Tuhel, sa trenersk klupe, nije uskratio minutažu već ga je do kraja zadržao u borbi, pa je prvi pogodak dao u devetom a drugi 180 sekundi posle isteka regularnog dela utakmice,

Dajot Upamekano samo je udarcem glavom, posle odlično izvedenog kornera Liroja Sanea, u 4. minutu. najavio zvezdano veče Kejna. Njegov slavniji i daleko plaćeniji kolega najpre je dodavanje Sanea samo sproveo u praznu mrežu (9), na pravom mestu u pravo vreme našao se i posle asistencije Kingslija Komana (72), da bi trećom pogotkom pokazao da se protiv Borusije nije oslanjao jedino na njuh za gol.

Pošto je het-trik zaokružio solo probijanjem u kazneni prostor, driblingom golmana u situaciji jedan na jedan i laganom egzekucijom za kraj (90+3). Vrednom daljim primicanjem vodećem Bajeru, jer Bavarci posle ovog kola zaostaju dva boda. 

Standings provided by Sofascore