UEFA Liga šampiona

Trener Benfike Šmit pred četvrtfinale Lige šampiona: Inter je vrhunski tim, mi smo spremni na sve

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2023 14:57
Trener Benfike Šmit pred četvrtfinale Lige šampiona: Inter je vrhunski tim, mi smo spremni na sve Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Benfika jeste izgubila derbi protiv Portoa u portugalskoj Primeiri, ali za trenera Rodžera Šmita sutrašnji prvi duel sa Interom u četvrtfinalu Lige šampiona (21.00, TV Arena Premium 1) predstavlja jednu sasvim novu dimenziju. Ove sezone je već imao dvomeč sa Juventusom u grupnoj fazi Lige šampiona i na neki način se ekipa i navikla na italijanski način igre.

"Inter je vrhunski tim. Možda se u ovom času muči u Seriji A, ali je tim sastavljen od iskusnih igrača koji umeju da igraju takmičarske mečeve. U ovoj fazi Lige šampiona nema slabih protivnika, svi zaslužuju da budu ovde. Želimo da odigramo najbolje utakmice, spremni smo za najviše domete, ali samo ako budemo od sebe dali maksimum", rekao je Šmit na konferenciji za štampu.

Inter je u osmini finala eliminisao Porto, strateg "orlova" je analizirao mnogo mečeva tima Simonea Inzagija.

"Inter se odlično brani i veoma opasno napada. Nisu klasični predstavnici italijanskog stila igre i mi smo spremni da odgovorimo na sve."

Priličan peh zadesio je Benfiku pred duel sa Interom jer se povredio desni bek Bah, Otamendi ne može da igra zbog kartona, a levi bek Grimaldo se oporavlja od povrede.

"Ako mi kažete tim Intera, ja ću va saopštiti moj. Nećemo imati Otamendija, ali imamo dve odlične zamene u Verisimu i Morati. Šteta je što nisu igrali više ove sezone".

Žoao Mario je jedan od ključnih igrača u igri Benfike, od njega se očekuje da izostankom Otamendija preuzme lidersku ulogu.

"Žoao Mario je ključni igrač za nas, zamenik kapitena i ima zaista odličnu sezonu. I ne radi se samo o golovima i asistencijama, već o njegovoj pouzdanosti na terenu. Biće nam potreban kao lider na terenu. Međutim, ovo je samo prva utakmica, postoji i revanš i pobednik će se znati posle 180 minuta", zaključio je Šmit.

UEFA Liga šampiona, prvi mečevi četvrtfinala

Utorak

Mančester siti - Bajern 21.00 (TV Arena Premium 1)

Benfika - Inter 21.00 (TV Arena Premium 2)

Revanši 19. aprila

Sreda

Real Madrid - Čelsi 21.00 (TV Arena Premium 1)

Milan - Napoli 21.00 (TV Arena Premium 2)

Revanši 18. aprila

Polufinale

Real/Čelsi - Mančester s./Bajern

Milan/Napoli - Benfika/Inter

Mečevi se igraju 9. i 16. maja

Finale

Istanbul, 10. jun