UEFA Liga šampiona

Omladinci Partizana pobedom u Krajovi ispisali istoriju: Imamo kvalitet za Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2023 12:37
Omladinci Partizana pobedom u Krajovi ispisali istoriju: Imamo kvalitet za Ligu šampiona FK Partizan

Omladinci Partizana, šampiona Srbije uspešno su debitovali u Ligi šampiona (staza šampiona) jer su u prvom kolu kvalifikacija pobedili Univerzitateu u Krajovi 1:0 (1:0) i tako ispisali istoriju.

Ekipi Nenada Stojakovića ostaje da pečatira prolazak u drugo kolo u revanšu 29. oktobra i da se spreme da protiv Šerifa ili Turana, mada je izvesnije da će to biti tim iz Tiraspolja koji je dobio prvi meč 1:0, pokuša da se domogne nokaut faze u eltinom takmičenju.

"Nastavili smo da pišemo istoriju, ovo je prva pobeda omladinaca Partizana u UEFA Ligi mladih. To je takmičenje koje dosad nismo igrali i zaista je zadovoljstvo i čast što smo trenutno u toj situaciji da pišemo istoriju. Trudili smo se da sve bude pripremljeno valjano, svi segmenti igre i prekida, preko visokog pritiska, obratili smo pažnju na svaki detalj! Iako smo imali plan kako da rešimo pojedince situacije, od sredine prvog poluvremena nismo dobro rotirali na jednoj strani i protivnik nam je pravio višak. Odatle je i stvorio dve šanse. Uspeli smo da tokom drugog poluvremena ponovimo plan igre i ostvarimo povoljan rezultat. Završili smo samo prvo poluvereme, imamo kvalitet da idemo dalje", istakao je trener Nenad Stojaković.

Strelac pobedonosnog gola, Dušan Jovanović gostovanje u Rumuniji je okončao pomešanih emocija jer je morao ranije van terena zbog povrede.

"Nadam se da će sve biti u redu, nije prelom u pitanju. Srećan sam zbog gola, hvala Bogu, ništa nije slučajno. Idemo dalje, čekamo Rumune u Beogradu da ponovimo pobedu i da što dalje doguramo", rekao je Jovanović.