UEFA Liga šampiona

Omladinska Liga šampiona na Areni: Partizan protiv Brage piše svoju istoriju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.02.2024 10:07
Omladinci Partizana FK Partizan
Omladinci Partizana

Omladinci Partizana, aktuelni prvaci Srbije, nalaze se pred istorijkskim uspehom i plasmanom u osminu finala UEFA Omladinske Lige šampiona. Da bi napravili najbolji klupski rezuzltat u ovom takmičenju i stali uz rame Brodarcu (2017/18) i Crvenoj zvezdi (2019/20) koji su ispadali u osmini finala od Mančester junajteda, odnosno Midtjilanda, crno-beli danas moraju da savladaju portugalsku Bargu (15.00, TV Arena 1 sport).

Trener Nenad Stojaković imao je niz poteškoća tokom zimskih priprema jer su sa A timom na pripremama bili Roganović, Mirčetić, Petrović i Jovanović, a Andrej Popović je napustio klub i prešao u mladi tim Verone. Pozitivna stvar uradio je Igor Duljaj "pozajmivši" Matiju Stjepanovića za ovaj meč, što će malo skinuti pritisak sa Ognjena Ugrešića, centralnog veznog igrača i jednog od najboljih igrača tima. 

"Važno je da nam se Stjepanović priključio, kapiten ima ogroman značaj za prvi tim. Izabrali smo 14 igrača, imamo kvalitet, ali problem može da predstavlja što su četvorica (Roganović, Mirčetić, Petrović i Jovanović) bili na pripremama prvog tima i nemaju ritam treninga kao ostatak ekipe. Nisu imali ni previše minuta, za razliku od omladinaca Brage, koji su u prvenstvu igrali bez pauze. Bez obzira na sve, moramo da pokažemo sportsku drskost, što bi mogao da bude presudan faktor", pojasnio je Nenad Stojaković, trener omladinaca Partizana.

U osmini finala kao pobednici grupa nalaze se: Kopenhagen, Lans, Real Madrid, Salcburg, Fejenord, Milan, Mančester siti i Porto. Oni će 9. februara u Nionu biti u jednom šeširu, a pobednici baraža osmine finala u drugom.

Omladinska Liga šampiona, baraž osmine finala

Utorak

Midtjiland - Lajpcig 1:1 (1:0) - 2:4 penalima
/Krug Jonesn 13 - Norbi 90+5/

Majnc - Barselona 2:2 (1:1) - 6:5 penalima
/Glajber 25, Šulc 74 - Darvič 34, Rodrigez 48/

Sreda

Olimpijakos - Inter 14.00

Partizan - Braga 15.00 (TV Arena sport 1)

AZ Alkmar - Atletiko Madrid 16.00

Žilina - Borusija Dortmund 16.30

Bazel - Bajern 18.00

Nant - Sevilja 19.00