UEFA Liga šampiona

Nenad Stojaković hvali omladince Partizana: Pokazali su odlike velikog tima i velikog kluba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.11.2023 10:30
Omladinci Partizana blistali su i protiv Moldavaca FK Partizan/Miroslav Todorović
Omladinci Partizana blistali su i protiv Moldavaca

Omladinci Partizana osvetlali su obraz srpskom fudbalu, pobedom nad Šerifom 5:2 (prvi meč 0:2) plasirali su se u nokaut fazu Omladinske Lige šampiona, tačnije u baraž osmine finala gde će ih čekati duel sa jednim od osam drugoplasiranih ekipa iz grupne faze elitnog takmičenja.

"Ovu pobedu poklanjam navijačima! Želim da uživaju i da se raduju zajedno sa nama! Zaista sam prezadovoljan. Ono što je veoma važno pored pobede i golova, koje smo postigli, način na koji smo i postigli i šanse, koje smo stvarali – to je odlika velikog tima i velikog kluba. Pohvalio bih i ovu dečicu koja su bila ovde, zaista njihova podrška je mnogo značila", rekao je na početku trener crno-belih Nenad Stojaković.

Jovanović: Ostvarili smo cilj

Dušan Jovanović je bio dvostruki strelac:

"Prelep je osećaj! Golovi su došli, ali je tim sve uradio. Ja sam samo pojedinac koji se istakao. Sve je ovo normalno. Očekivali smo da ćemo proći. Trudili smo se, radili smo, analizirali smo ekipu, potrudili smo se maksimalno i ostvarili smo cilj koji smo postavili na početku. Želim da se zahvalim i navijačima što su nas podržali po ovom vremenu. Prehladno je bilo. Prvi put sam igrao na stadionu "Partizan“ i ne mogu da opišem taj osećaj rečima".

Prema onome što su omladinci Partizana pokazali na terenu ne bi se moglo reći da je ekipa bila pod pritiskom, iako je rezultat u Moldaviji bio 2:0.

"Naši igrači su se izmerili tamo sa njima i znali su da su bolji rival, da su bolji protivnik, tako da smo bez obzira na poraz, ušli sa dosta samopouzdanja u meč. Adaptirali smo neke stvari u igri i uspeli smo zajedno kao tim, ali nas je pogledao i Bog, sreća. Oni su na sličan način kao i u Moldaviji dolazali do golova – nakon naših promašenih šansi, prvi put su prešli centar, dogodio se faul, centaršut, stativa. Mislim da smo mi kao pojedinci, grupa, tim, na kraju i kao klub – zaslužili da nam se vrati na pravi način".

Crno-bele u plaj-ofu osmine finala čekaće ozbiljni rivali

"Mi se sada sastajemo sa nekim od ekipa koje su drugoplasirane u grupnim fazama Lige šampiona. To su sve timovi prema kojima treba imati poštovanje, jer su to zaista veliki klubovi. Radujem se i nadam se da ćemo dovesti ovde neki veliki klub i da će dečaci osetiti pravu atmosferu sa tribina", unapred se raduje Stojaković.

Nemanja Trifunoviće takođe bio autor dva pogotka.

"Svi smo verovali u prolazak dalje, jer smo mi Partizan. Igrali smo na domaćem terenu i od početka smo znali šta treba da radimo – sve je rezultiralo ovom pobedom i plasmanom dalje", istakao je krilni napadač.