Vesti iz fudbala

Nenad Stojaković: Braga kvalitetan protivnik koji u svakom momentu igre zna šta hoće

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.02.2024 17:25
Trener omladinaca Partizana, Nenad Stojakovića MN Press
Trener omladinaca Partizana, Nenad Stojakovića

Trener omladinske selekcije Partizana, Nenad Stojaković izjavio je da je Braga kvalitetan protivnik i dodao da portugalski fudbalski klub u svom rosteru ima više od 40 igrača.

Partizan će u sredu od 15 časova na svom terenu igrati sa Bragom u baražu za osminu finala UEFA Lige šampiona mladih. U baražu za osminu finala LŠ mladih igra se jedan meč.

"Ekipa Brage tokom ove sezone nije izlazila uopšte iz takmičarskog ritma, zato što se sezona kod njih ne prekida. Ono što je drugačije u odnosu na nas je to što imaju dva takmičenja, a to je U19 i U23, pa kombinuju tim. Imaju roster od preko 40 igrača", rekao je Stojaković, prenosi zvanični sajt Partizana.

Stojaković je istakao da je krajem januara uživo ispratio meč Brage i Porta.

"Porto je prošao kao prvoplasirani grupu LŠ, pa su oni već u osmini finala. Braga je na toj utakmici u odnosu na mečeve koje je igrala u LŠ, imala dva, tri igrača u postavi - to govori da imaju veliki roster kvalitetnih igrača. Ekipa Brage je izdominirala i dobila Porto 1:0. Iako rezultat nije tako ubedljiv, oni su izuzetno ubedljivo delovali. Radi se o kvalitetnom protivniku koji zna šta hoće u svakom momentu igre", dodao je trener Partizana.

 

 

On je istakao se veliki broj igrača koji je bio sa prvim timom pridružio omladinskoj selekciji.

"Sada su tu i Roganović, Petrović, Mirčetić i Jovanović, koji je došao povređen, ali se nadam se će se oporaviti i zauzeti svoje mesto u timu", naveo je Stojaković.

Trener Partizana je pozvao navijače da u velikom broju podrže mlade fudbalere "crno-belih".

"Verujem da će navijači Partizana prepoznati situaciju u kojoj se mi nalazimo i doći da nas podrže", dodao je Stojaković.

Omladinac Partizana Dimitrije Janković izjavio je da očekuje da navijači daju vetar u leđa mladim fudbalerima "crno-belih".

"Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju, da nas podrže, da nam daju vetar u leđa da dobijemo tu utakmicu i idemo dalje", rekao je Janković.

Partizan je saopštio da će biti besplatan ulaz za sve navijače na meč sa Bragom.