UEFA Liga šampiona

Barak Bahar nema dilemu: Crvena zvezda mora da pobedi Jang Bojs

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2023 16:57
Barak Bahar nema dilemu: Crvena zvezda mora da pobedi Jang Bojs Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Crvena zvezda dolazi do dana istine i duel u sredu (21.00, TV Arena 1 Premium) protiv Jang Bojsa doneće odgovor da li su ambicije kluba u ovoj sezoni u elitnom takmičenju jasno bile postavljene. Samo pobeda ostavlja crveno-bele na putu ka svom cilju, a on se zove - prezimiti u Evropi.

Mančester siti je sam vrh fudbalske igre, partija sa "Etihada" i poraz od 3:1 je jesno pokazao crveno-belima da su njihove šanse za ostvarenje plana u Grupi "G" vezane pre svega za dvomeč sa Jang Bojsom, a sa manjim šansama i za Lajpcig

"Srećni smo što startujemo Ligu šampiona u našoj kući, pred našim navijačima. Imaćemo veliku podršku sutra, svi očekuju meč i naravno našu pobedu", na startu je rekao Bahar.

Meč nosi veliku težinu, odgovornost.

"Znamo da u poslednjim mečevima nismo imali tako dobre nastupe kao na početku sezone. Liga šampiona je drugačije takmičenje, mečevi su na drugoj razini, igramo kod kuće i svi znamo da je moramo pobediti."

Prekretnica sezone

Sutrašnji duel može da bude prekretnica sezone.

"Znamo koliko je ovo važan meč. Ne želimo da stavimo pritisak, želimo da igramo fudbal, da budemo onakvi kakvi smo. Imamo mlade i iskunse igrače koji žele da se dokažu. I ja sam optimist", rekao je Bahar.

Imao je iskustva da kao trener Makabija oseti tu atmosferu na stadionu Crvene zvezde. Ta energija 50.000 ljudi sa tribina može biti i ključna za ishod.

"Drugačije je kad igrate protiv 50.000 navijača i kad ih imate na svojoj strani. Mi ih imamo iza sebe, želimo to da iskoristimo, igraćemo zajedno sa njima, bićemo jaki i snažni. Navijači su nam mnogo važni. Oni veruju u nas. Pre početka meča nema favorita, ali sitni detalji, posvećenost, plan igre na kraju mogu presuditi. Verujem da će to biti odlučujuće i da ćemo pobediti".

Svi igrači su spremni za utakmicu, Jang Bojs je skeniran i nije bilo potrebe da se Bahar raspituje kod bivšeg kluba o sutrašnjem rivalu.

"Upoznali smo Jang Bojs, dobar je to tim, taktički, fizički su spremni. Ali verujemo u sebe, znamo šta treba da radimo tokom 90 minuta. I ofanzivno i defanzivno. Mi smo se i protiv Mančestera trudili da igramo ofanzivno, ali protiv sebe smo imali najboljit im Evrope. Jang Bojs je drugi nivo, imamo prednost našeg terena, biće mnogo ofanzivniji".