Vesti EURO 2024

Savo Milošević "zanemaruje" taktiku: Verujemo da možemo eliminisati Ukrajinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2024 19:50
Savo Milošević i kapioten BiH Edin Džeko Profimedia
Savo Milošević i kapioten BiH Edin Džeko

Šta je bilo bilo je, razmišlja Savo Milošević pred prvi polufinalni duel sa Ukrajinom koji se u četvrtak od 20.45 časova (TV Arena sport 2) jer veruje da selekcija Bosne i Hercegovine ima snage, kvalitet i znanje da eliminiše favorita i da se 26. marta na istom stadionu bori za plasman na UEFA EURO 2024. godine.

Sportski je nadati se najboljem, bez obzira na jednu jako lošu etapu u kvalifikacijama za EURO 2024 i niz od tri neugodna poraza.

"Ne smem mnogo o taktici, ali ćemo se maksimalno truditi da iskoristimo naša dva špica. Više puta sam ponovio: Da ne verujem da možemo napraviti rezultat, ne bih ni bio ovde. Verujem da isto razmišljaju i momci u ekipi. Edin Džeko ne bi bio tu da ne veruje. Svesni smo da nas čeka jako težak zadatak i da znamo šta treba da uradimo za pobedu. Znam da možemo, znao sam pre utakmice da imamo dovoljno kvaliteta, a na nama je sutra da to pokažemo. U ovom trenutku me ne zanima ko će biti protivnik u eventualnom finalu, mora biti fokus na sutrašnjoj utakmici pa ćemo razmišljati dalje", rekao je Milošević na konferenciji za medije uoči meča.

Previše je bilo pitanja o taktici, pa je Milošević na nekoliko primera pokušao da objasni da "posed lopte" ne igra presudnu ulogu, pogotovo ako rival u tom segmentu ima kvalitet.

 

 

"Imate par ekipa na svetu kojima to pravi razliku poput Mančester Sitija. Morate imati nekoliko godina da sastavite profilisane igrače. Mnogi treneri su postali robovi poseda. Najbitnije je da odigramo pravu takmičarsku utakmicu, na rezultat. Sve drugo je nebitno. Nećemo da robujemo posedu, a nećemo ni da bežati od njega jer imamo igrače za to. Moja ideja je uvek bila da što pre dođem gore i što pre da šutiram na gol, tako da nisam neki pobornik dugotrajnog poseda."

Rivala je imao priliku tri meseca da skautira, analizira, a vežbaju se i penali.

"Penale vežbamo svaki dan. Znam šta ljudi ovde misle o penalima, kao i kakvo je iskustvo. Svemu dođe kraj, nadam se da dođe i negativnim tradicijama u baražu. A možda dođe i kroz penale", istakao je Milošević uz veru da će navijači prepoznati pravi pristup njegovog tima i dati im najveću moguću podršku.

Baraž plej-ofa Lige nacija

Divizija A

Polufinale, 21. mart
Poljska - Estonija 20.45 (AS 4)
Vels - Finska 20.45 (AP2)

Finale, 26. mart
Vels/Finska - Poljska/Estonija

Divizija B

Polufinale, 21. mart
Izrael - Island 20.45 (AS 6)
BiH - Ukrajina 20.45 (AS 2)

Finale 26. mart
BiH/Ukrajina - Izrael/Island

Divizija C

Polufinale, 21. mart
Gruzija - Luksemburg 18.00 (AS2)
Grčka - Kazahstan 20.45 (AS 3)

Finale, 26. mart
Gruzija/Luksemburg - Grčka/Kazahstan