Vesti EURO 2024

Savo Milošević: Sve smo podredili plasmanu BiH na EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 17:40
Savo Milošević, selektor BiH Screenshot
Savo Milošević, selektor BiH

Ostale su još tri karte za plasman na EURO 2024. godine u Nemačkoj i selektori 12 reprezentacija uveliko se pripremaju za baraže u Ligi nacija koji se održavaju u martu. Selektor BiH Savo Milošević veruje da njegova selekcija preko baraža B Divizije Lige nacija može da stigne do završne smotre.

Prvo će na svom terenu morati 21. marta BiH da eliminiše favorita Ukrajinu, da da zatim 26. marta ostvari i drugi trijumf protiv pobednika polufinalnog duela između Izraela i Islanda.

"Neće biti lako u baražu, pogotovo jer nam je prvi protivnik veoma kvalitetna Ukrajina. Dobro je što igramo na domaćem terenu, nadam se dve utakmice. Ovakav tip baraža je komplikovan i na jednu utakmicu sve je moguće. Verujem da možemo da ostvarimo uspeh i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Sve smo podredili tome", istakao je Savo Milošević.

 

 

Probao je Milošević da u poslednjim mečevima kvalifikacija za EURO isproba neke nove igrače, imaće u narednih mesec i po dana dosta posla da proveri sve igrače i na kraju izabere one koji mogu da probaju da ostvare cilj.

"U kontaktu sam sa igračima, a u narednom periodu planiram putovanje u Nemačku i Tursku gde igra mnogo naših reprezentativaca. Tamo ću pogledati njihove utakmice i iskoristiti priliku da razgovaramo uživo. Uglavnom, svima smo predočili šta u taktičkom smislu planiramo da radimo i vjerujem da ćemo spremno dočekati baraž", rekao je selektor "zmajeva".

Milošević je u septembru preuzeo selektorsku palicu, ali su posle uvodne pobede nad Lihtenštajnom (2:0) njegovi izabranici pretrpeli tri poraza, od Portugalije (0:5), Luksemburga (1:4) i Slovačke (1:2).

Nova godina, nova i očekivanja za BiH i Miloševića. A, u junu će BiH odigrati i prijateljski meč sa Engleskom u Njukaslu, pa će selektor Dragan Stojković iz dva izvora imati informacije o snazi "Gordog Albiona" sa kojim "olrovi" otvaraju EURO u Grupi C.