UEFA Liga konferencije

AZ Alkmar presingom srušio Lacio: Greške u zadnjoj liniji koštale Rimljane pobede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2023 20:46
AZ Alkmar presingom srušio Lacio: Greške u zadnjoj liniji koštale Rimljane pobede Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Fudbaleri AZ Alkmara uspeli su da iznenade Lacio na gostujućem terenu i slave sa 2:1 (1:1) u prvom meču osmine finala Lige konferencija.

Upozoravao je Maurisio Sari svoj tim da je holandski tim ozbiljan protivnik i da njegovi izabranici ne smeju da ih podcene.

Ispoštovali su igrači trimskog kluba svog trenera, od starta su krenuli agresivno, već u trećem minutu veliku šansu je imao Sergej Milinković-Savić ali nije uspeo da dovede svoj tim u vođstvo.

To je, pak, pošlo za rukom Pedru u 18. minutu. Filipe Anderson osvojio je loptu na sredini terena, prosledio je do Matije Zakanjija koji je sa leve strane uputio oštar centaršut na koji je natrčao Pedro i zatresao mrežu AZ-a.

Izjednačenje je doneo Vangelis Pavlids u 45. minutu. Njegovom golu prethodio je sjajan presing, a Jesper Karlson je vratio loptu na peterac gde se nalazio grčki napadač.

Šansu samo minut kasnije propustio je opet Sergej, koji je sa dvadeset metara uputio pravu bombu ka golu Metjua Rajana, ali je evrogol srpskog fudbalera sprečila prečka.

U drugom poluvremnu Alkmar je nastavio sa presingom, a u 63.minutu Miloš Kerkez je presekao loptu, potom uposlio Karlsonu koji mu je vraća za konačnih 2:1 i svoju drugu asistenciju.

Liga konferencija, prvi mečevi osmine finala

Utorak

Lacio - AZ Alkmar 1:2 (1:1)
/Pedri 18 - Pavlidis 45, Kerkez 63/

Četvrtak

AEK Larnaka - Vest Hem 18.45 (TV Arena sport 3)
Anderleht - Viljareal 18.45 (TV Arena sport 4)
Šerif - Nica 18.45
Bazel - Slovan 21.00 (TV Arena sport 4)
Fiorentina - Sivas 21.00 (TV Arena sport 2)
Gent - Basakšehir 21.00 (TV Arena sport 3)
Leh - Đurgarden 21.00 (TV Arena sport 5)

Revanši su na programu 16. marta