UEFA Liga konferencije

Maurisio Sari pred 15. meč u 60 dana: Niko nema prava da bude umoran, AZ je ozbiljan protivnik

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2023 18:38
Maurisio Sari pred 15. meč u 60 dana: Niko nema prava da bude umoran, AZ je ozbiljan protivnik Tanjug/AP Photo/ Raed Krishan

Lacio je zablistao na staionu "Dijego Armando Maradona" i pobedom nad Napolijem samo potvrdio da ima izuzetno kvalitetan takmičarski tim sposoban da dobije i bolje od sebe. Pred sutrašnji prvi meč osmine finala Lige konferencija protiv AZ Alkmara (18.45, TV Arena Premium 2), trener nebo-plavih Maurisio Sari upozorava je da pobeda u Napulju može i negativno da se odrazi.

"Posle pobede nad Milanom od 4:0, pretvorili smo motivaciju u zadovoljstvo i nismo pobedili naredne četiri utakmice. Hajde da vidimo možemo li da se nosimo sa jednim ovakvim ishodom jer ako izuzmemo Ajaks, AZ je veoma ozbiljna, kvalitetna ekipa. Mnogi su skloni da ih potcenjuju, ali deli ih bod do prvog mesta. Sa tehničke strane imaju poseban kvalitet, ali za nas će više postojati psihološki problem od tehničkog. Tu nemamo problem", bio je jasan Sari.

Ćiro Imobile odigra meč pa dva dana provede u lekarskoj ordinaciji.

"Ima problem, nije ozbiljan, a videćemo hoće li moći. Od prošle godine kada je povredio skočni zglob retko kad mu je bilo baš dobro. U Napulju je igrao uz lekove protiv bolova, muli ga taj skočni zglob i izaziva mu neravnotežu".

 

 

Felipe Anderson će odigrati sutra 84. uzastopni meč, Sergej Milinković Savić kao i većina igrača nemaju taj luksuz da se domore.

"Trenutno niko ne može da bude umoran, nemamo drugih rešenja. Sutra ćemo odigrati 15. meč u 60 dana. Znali smo da će Mundijal biti tragedija, raspored, povrede i kartoni mogu da vas raznesu. Zato moramo da budemo na maksimalnom nivou ako želimo uspeh protiv AZ Alkmara. Moram da naglasim da holandska liga nije ništa slabija od italijanske. Volim holandski fudbal, a jedino mi se ne sviđaju navijači Fejenorda", zaključio je Sari.

Liga konferencija, prvi mečevi osmine finala

Utorak

Lacio - AZ Alkmar 18.45 (TV Arena Premium 2)

Četvrtak

AEK Larnaka - Vest Hem 18.45 (TV Arena sport 3)
Anderleht - Viljareal 18.45 (TV Arena sport 4)
Šerif - Nica 18.45
Bazel - Slovan 21.00 (TV Arena sport 4)
Fiorentina - Sivas 21.00 (TV Arena sport 2)
Gent - Basakšehir 21.00 (TV Arena sport 3)
Leh - Đurgarden 21.00 (TV Arena sport 5)

Revanši su na programu 16. marta