UEFA Liga konferencije

UEFA Liga konferencija na Areni: Umorni Sergej mora da vrati magiju Laciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2023 11:00
UEFA Liga konferencija na Areni: Umorni Sergej mora da vrati magiju Laciju Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Šta mora da uradio Lacio da bi uzvratio AZ Alkmaru i nadoknado minus iz prvog meča u Rimu kada su Holanđani slavili posle preokreta 2:1? Na to pitanje dali su odgovor navijači: Sergej Milinković Savić mora da vrati magiju timu.

Bez golgetera Ćira Imobilea, Lacio je stigao u Alkmar da nastavi težnju da stigne i do trofeja u Ligi konferencija. Imaće Rimljani težak zadatak, ne i nemoguću misiju, ako srpski "Narednik" bude uzeo igru u svoje ruke.

"Motivacija i želja dovode do uspeha. Ko zarađuje na stotine hiljada evra ne sme da ima alibi. Ako budemo mislili na nedeljni derbi sa Romom, nećemo uspeti. Moramo da mislimo samo o Alkmaru, koji može da nam ponovo napravi problema iz tranzicije ako ne budemo pametni", rekao je trener Lacija Maurisio Sari.

 

 

Luis Alberto i Sergej su imali i zdravstvenih problema i previše utakmica.

"Luis Alberto je preboleo stomačni virus, iscrpljen je, ali ko ga pita. Sergej je odigrao tri od pet poslednjih mečeva, ne znam kako da radim sa njim - da li kratkoročno ili dugoročno. Imamo dva važna meča u tri dana, a na sve to on ide da igra za Srbiju dve utakmice. Kad pomislim na sve to moram kiselo da se smejem. Moja je sreća što sam mnogo star i veoma sam blizu da odustanem svega", objasnio je Sari situaciju na svoj sarkastičan način.

Čine se da Nica i Vest Hem imaju zicere kod kuće, a Fioentina sa Nikolom Milenkovićem u startnoj postavi i Lukom Jovićem na klupi, gostuju Sivasu u Turskoj i u dobroj su poziciji da nastave takmičenje u Ligi konferencija ako budu na nivou prethodnih mečeva.

UEFA Liga konferencija, revanši osmine finala

Sreda

(1:1) Bašakšehir - Gent 1:4 (0:4)
/Januzaj 88 - Orban 31, 32, 34, Kujpers 37/

Četvrtak

(0:2) Đurgarden – Leh 18.45 (TV Arena sport 4)
(0:1) Sivaspor – Fiorentina 18.45 (TV Arena sport 2)
(2:2) Slovan – Bazel 18.45 (TV Arena sport 3)
(2:1) AZ Alkmar – Lacio 21.00 (TV Arena sport 2)
(1:0) Nica - Šerif 21.00 (TV Arena sport 5)
(1:1) Viljareal – Anderleht 21.00 (TV Arena sport 4)
(2:0) Vest Hem – AEK Larnaka 21.00 (TV Arena sport 3)