Vesti iz fudbala

Plati novčić da bi video "kamilu": Klaudio Lotito čeka uplatu Al Hilala da bi konačno pustio Sergeja Milinkovića Savića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2023 16:32
Plati novčić da bi video "kamilu": Klaudio Lotito čeka uplatu Al Hilala da bi konačno pustio Sergeja Milinkovića Savića Tanjug/AP Photo

Sergej Milinković Savić i njegov menadžer Mateja Kežman dogovorili su igračev deo transfera u Al Hilal, ponudu kluba iz Saudijske Arabije prihvatio je i Lacio, ali da bi srpski fudbaler zaista karijeru nastavio na Bliskom istoku potrebno je da njegov kupac uplati 42.000.000 evra obeštećenja rimskom klubu. 

Dan posle vesti koja je obišla Evropu oglasio se i Lacijev predsednik Klaudio Lotito, s objašnjenjem zašto i pod kakvim uslovima je rešio da pusti našeg reprezentativca da ode u ligu gde se gomilaju basnoslovno plaćene zvezde evropskog klupskog fudbala. 

"Ne bih ga prodao, ponudio sam mu novi ugovor za skoro 6.000.000 evra po sezoni, ali je Sergej je izabrao svoju budućnost. Al Hilalova ponuda je manja od 50.000.000 evra. Da sam čekao pravog kupca, nikada ga ne bih prodao, ali uvek držim reč. Obećao sam dečku da ću prihvatiti najnižu ponudu za njega... Ipak, ukoliko ugovor ne bude potpisan i novac uplaćen, Sergej će otići na pripreme Lacija. Po principu: plati novčić da bi video kamilu", izjavio je prvi čovek kluba za "Il Masađero".

 

 

Svako ko prati fudbalske prelazne rokove na Starom kontinentu zna da je bivši igrač Vojvodine i Genka mogao mnogo puta da napusti "Olimpiko", tokom osam godina provedenih na njemu, a to donese veći profit Laciju. Međutim, Lotito je uporno odbojao ponude, pa i Milanovu iz 2018. godine, vrednu 140.000.000 evra. 

"Tačno je, odbio sam tada ponudu od140.000.000 evra. Bilo je koncipirana tako da 60.000.000 evra odmah legne na naš račun, a još 80.000.000 evra kroz narednih pet godina u kojima bi Milan igrao Ligu šampiona. Nisam zažalio što sam tako pustupio", precizirao je Lotito, aludirajući na poslovanje "rosonera", koji su od 2018. dva puta bili deo elitnog takmičenja, a i još muče muku sa novcem.