Vesti iz fudbala

Saudijska Arabija obećana zemlja i za Sergeja Milinkovića Savića: Zvezda Lacija blizu transfera vrednog 150 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2023 12:00
Saudijska Arabija obećana zemlja i za Sergeja Milinkovića Savića: Zvezda Lacija blizu transfera vrednog 150 miliona evra Tanjug/AP Photo

Sergej Milinković Savić i Lacio nisu još potvrdili najavljeni posao, ali "Republika" je danas lansirala ekskluzivnu vest o izvesnom prelasku fudbalera rimskog kluba u Al Hilal i to u transferu ukupne vrednosti 150.000.000.

Što bi moglo da bude u skladu sa nedavnom izjavom igračevog menadžera Mateje Kežmana da bi njegov klijent u skorijoj budućnosti mogao karijeru da nastavi u Saudijskoj Arabiji, novoj magnet državi za vrhunske fudbalere iz evropskih klubova. 

Prema navodima dobro obaveštenog italijanskog lista, posao će uskoro biti realizovan, Lacio bi trebalo da zaradi 42.000.000 evra, a 28-godišnji vezista 30.000.000 evra neto svake od tri sezone. 

 

 

Milinković Savić iz Vojvodine je prešao u belgijski Genk, ali se samo jednu sezonu zadržao u Župiler ligi, jer ga je Lacio "pokupio" i zadržao narednih osam godina. Mnogi su u međuvremenu pokušavali da ga odvedu, ali prepreka su bili preveliki finansijski zahtevi gazde Klaudija Lotita. 

Izgleda da se našao neko ko je spreman bogati da plati za njegov posao i garantuje mu mnogo veću platu nego u Laciju, s kojim ima saradnju oročenu do sledećeg leta, po "ceni" od 3,2 miliona evra godišnje. 

Da se „saudijski Real Madrid“ ne šali i žarko želi dominaciju u nacionalnom prvenstvu i regionu potvrđuje je i dovođenje portugalskog trenera Žorža Žezusa, veziste Rubena Neveša iz Vulverhemptona i defanzivca Kalidua Kulibalija iz Čelsija. Milinković Savić bi trebalo da nastavi niz, ali ni tu neće biti kraj pošto Al Hilal radi i na dovođenju Bernarda Silve.