Vesti iz fudbala

Španija ili Engleska bi mu više odgovarale: Miroslav Klose misli da je Sergej Milinković Savić prerano napustio evropski fudbal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2023 18:03
Španija ili Engleska bi mu više odgovarale: Miroslav Klose misli da je Sergej Milinković Savić prerano napustio evropski fudbal Guliver/AP Photo/Gregorio Borgia

Transfer Sergeja Milinkovića Savića iz Lacija u Al Hilal nailazi na komentare širom sveta, jedni o izboru fudbalera srpske reprezentacije govore sa razumevanjem dok drugi, poput Miroslava Klosea, nikako ne žele da prihvate da jedan tako dobar igrač u najboljim godinama napusti Evropu. Bez obzira što će za to biti nagrađen novcem koji nikada ne bi mogao da dobije u Seriji A ili nekoj od ostalih Top pet liga. 

Šta više, nekadašnji golgeter rimskog kluba ima kritički stav prema činjenici da je dugogodišnji vezista kluba sa "Olimpika" otišao čak na Bliski istok. 

"Gledao sam meč saudijske lige 20 minuta ukupno, tako da stvarno ne znam na kom je nivou fudbal tamo. Ipak, brojni igrači sada idu tamo... Verujem da, ako ste na kraju karijere kao Ronaldo i Benzema, onda ima smisla otići tamo. Drugačije je ovo što je uradio Milinković - Savić. Mislim da još uvek nije bilo vreme za takav potez. Mislim da bi mu Engleska ili Španija više odgovarale, ali to je njegova odluka, i mi je moramo prihvatiti", stava je nekadašnji reprezentativac Nemačke. 

 

 


 

 

On sam svojevremeno nije hteo da ide u fudbalski egzotičnu Kinu, iako je to moglo da mu donese brdo novca. 

"Mogao sam da odem u Kinu, ali nisam hteo jer sam tada imao već 38 godina. Već sam odlučio da ću završiti karijeru u Laciju i moja porodica je želela da se vratimo u Nemačku", prisetio se u intervjuu za "Korijere dela sport" Klose, koji je pola decenije proveo u Laciju i za to vreme 63 puta bio strelac na 170 mečeva. 

Sergej Milinković Savić je s njim jednu sezonu delio svlačionicu "nebeskoplavih", u čijem dresu je za osam godina odigrao 341 utakmicu i dao 69 golova.