Vesti iz fudbala

Kalidu Kulibali pojačao Al Hilal, Čelsi zaradio 23 miliona evra: Nastavlja se selidba fudbalera iz Evrope u Saudijsku Arabiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2023 22:49
Kalidu Kulibali pojačao Al Hilal, Čelsi zaradio 23 miliona evra: Nastavlja se selidba fudbalera iz Evrope u Saudijsku Arabiju Guliver/Photo by Ettore Griffoni/LiveMedia/DeFodi Images

Prebogati fudbalski kupci iz Saudijske Arabije ne posustaju sa odvođenjem igrača iz Evrope, pa je tako Al Hilal danas ozvaničio kupovinu Kalidua Kulibalija iz Čelsija.

Prema tvrnjama engleskih medija, doskorašnji defanzivac "plavaca" doneo je u kasu kluba sa "Stamford bridža" 23.000.000 evra na ime obeštećenja, dok naš "Mozzart sport" saznaje da će 31-godišnji Francuz završetak svake od tri sledeće sezone dočekati bogatiji za neverovatnih 25.000.000 evra neto zarade. 

Kulibali je u Čelsi stigao iz Napolija, u transferu vrednom 38.000.000 evra, a do prelaska u najbogatiji i najtrofejniji klub u Saudijskoj Arabiji od svog štoperskog posla zarađivao je 10.000.000 evra. 

Al Hilal je ovog leta nudio i 600 miliona evra Lionelu Mesiju, ali je magični Argentinac izabrao Inter iz Majamija, a posle dovođenja Kulibalija i pre toga Rubena Neveša iz Vulverhemprona cilja zvezde poput Mohameda Salaha (Liverpul) i Nejmara (PSŽ), na primer. 

Kulibalijev dolazak iz Čelsija u Saudijsku Arabiju trebalo bi da povuče nogu kada su u pitanju odlasci iz Čelsija u pomenuti deo sveta, jer se u narednim danima očekuje da njegov zemljak Eduar Mendi postane novi golman Al Ahlija, a Hakim Zijeh pojača Al Nasr u kojem igra Kristijano Ronaldo.

Portugalac je i pokrenuo proces "velike seobe" fudbalera iz najjačih evropskih liga, pošto su posle njega istim putem krenuli Karim Benzema i N'Golo Kante