Vesti iz fudbala

Mesi ne ide u Saudijsku Arabiju, ali od nje dobija 25 miliona dolara: Treba samo da ide tamo na odmor i da obvaljuje fotografije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2023 14:01
Mesi ne ide u Saudijsku Arabiju, ali od nje dobija 25 miliona dolara: Treba samo da ide tamo na odmor i da obvaljuje fotografije Tanjug/AP Photo

Argentiski fudbaler Lionel Nesi odlučio je da ne prihvatiponudi iz Saudijske Arabije i preseli se u Inter iz Majamija, ali je ipak potpisao drugačiji vid saradnje sa ovom državom, od koje bi mogao da inkasira 25 miliona dolara.

Prema pisanju svetskih medija Ministarstvu turizma Saudijske Arabije je ponudilo Argentincu tu svotu novca da promoviše ovu destinaciju.

Mesi bi trebalo da dolazi ovde na odmor sa porodicom, da objavljuje fotografije na društvenim mrežema i na taj način utiče na ljude da posete Saudijsku Arabiju.

Ugovor je potpisan na tri godine i u ovoj zemlji veruju da će im saradnja sa Lionelom Meisjem doneti veliki broj novih posetilaca.

Ugovor koji je Argentinac potpisao sa Sudijsokom Arabijom uključuje najmanje petodnevni odmor sa porodicom u ovoj državi na godišnje nivou ili dva puta od po tri dana uz obavezno objavljivanje fotografija i za to će dobtii dva miliona dolara.

Drugih dva miliona će dobiti ukoliko u roku od godinu dana najmanje dest puta promoviše Saudijsku Arabiju na svojim društevnim mrežema, nezavisno od pomenutih odmor, a ostatak novca će dobiti ukoliko bude promovisao ovu državu na druge načine.

Najbolji fudbaler završenog Svetskog prvenstva u Kataru trenutno ima 473 miliona pratilaca na društvenim mrežama zbog čega su u Saudijskog Arabiji izabrali baš njega da im bude promoter u svetu.