UEFA Liga konferencije

Poznati polufinalisti Lige konferencija: Vest Hem deklasirao Gent u Londonu, Bazel slavio u Nici nakon produžetka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2023 22:59
Poznati polufinalisti Lige konferencija: Vest Hem deklasirao Gent u Londonu, Bazel slavio u Nici nakon produžetka Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Fudbaleri Vest Hema deklasirali su Gent na svom terenu 4:1 (1:1) i sa ukupnim rezultatom 5:2 plasirali se u polufinale Lige konferencija, gde će se sastati sa AZ Alkmarom, koji je prethodno nakon penala eliminisao Anderleht.

Engleski tim je u prvom meču remizirao sa belgijskim predstavnikom 1:1 i po prvi put ove sezone ostao bez sva tri boda u Ligi konferencija. Međutim, ekipa Dejvida Mojesa uspela je da popravi sliku na terenu u revanšu i uprkos odličnoj formi rivala, deklasira Gent u Londonu, nanevši mu prvi poraz posle devet utakmica i susreta sa Klub Brižom krajem februara.

Iako je Vest Hem tokom većeg dela susreta vodio glavnu priču na terenu, Gent je u prvom poluvremenu odlično parirao rivalu, a u 26. minutu stigao je i do vođstva, golom Kupersa. Međutim, to je bilo sve od belgijskog predstavnika za večeras. Tim iz Londona ubrzo je preuzeo kontrolu nad utakmicom. Do kraja poluvremena stigao je do izjednačenja preko Antonija, da bi početkom drugog dela igre otklonio sve dileme po pitanju pobednika.

 

 

Od 54. do 63. minuta, Vest Hem je golovima Pakete, Rajsa i Antonija stekao velikih 4:1. U nastavku meča domaćin je nastavio da vrši pritisak, imao još nekoliko povoljnih prilika za ubedljiviju pobedu, ali nije bilo raspoloženih strelaca... Vest Hem je posle preokreta u 12. meču Lige konferencija ove sezone, zabeležio 11. pobedu i za mesto u finalu boriće se protiv AZ Alkmara. 

Njihov prvi meč igra se u Londonu 11. maja, a revanš je sedam dana kasnije u Holandiji.

U drugom četvtfinalnom susretu sastali su se Nica i Bazel, a nakon 2:2 u Švajcarskoj, plasman među četiri najbolje ekipe u Ligi konferencija, obezbedio je Bazel, posle pobede u Francuskoj nakon produžetaka - 2:1.

Nica je povela u ranoj fazi meča preko Laborde, da bi 86. minutu Augustin postigao gol za Bazel i sačuvao nade švajcarskog tima. Susret je otišao u produžetke, gde su gosti bili srećnije ruke, a pogodak vredan polufinala Lige konferencija postigao je Adams u 98. minutu. Bazel će se u narednom kolu sastati sa Fiorentinom.

Liga konferencija, revanši četvrtfinala

(0:2) AZ Alkmar  Anderleht 2:0 (2:0) - penalima 4:1 
/Pavlidis 5p, 13/

(4:1) Fiorentina - Leh 2:3 (0:1)
/Sotil 78, Kastrovili 90+2 - Sousa 9, Velde 65p, Sobieh 69/

(2:2) Nica - Bazel 1:1 (1:1), posle produžetaka 1:2
/Laborda 9 - Augustin 86, Adams 98/ 
(1:1) Vest Hem - Gent 4:1
/Antonio 37, 63, Rajs 58, Paketa 56 - Kujpers 26/

Polufinale
Fiorentina - Bazel
Vest Hem - AZ Alkmar

Mečevi 11. i 18. maja

Finale
Prag, "Eden Arena", 7. jun - 21.00