UEFA Liga konferencije

Trener Čukaričkog pred Fiorentinu: Da izađemo hrabro i da se zabavimo na terenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 18:32
Trener Čukaričkog pred Fiorentinu: Da izađemo hrabro i da se zabavimo na terenu MN Press

Fudbaleri Čukaričkog dočekuju Fiorentinu (18:45, Arena 1 Premium) u meču 4. kola grupe F Lige Konferencija, a pred duel u Leskovcu utiske je za TV Arenu sport još jednom sumirao trener srpskog tima Igor Matić. 

On je istakao da će koncentracija njegovih igrača i kompaktnost u odbrani biti odlučujući faktor protiv italijanskog tima. Iako je kvalitet na strani protivnika, Matić je dodao da se nada da će "brđani" napraviti dobar rezultat na stadionu u Dubočici. 

"Fiorentina ima organizovan tim. Odlični su u odbrani. Kvalitetni u napadu. Igraju direktan fudbal. Koliko su dobri govori i da su protiv Juventusa imali čak 24 u okvir gola. Velika je razlika u kvalitetu i nama preostaje samo da se opustimo i da igramo fudbal. Prelep je ambijent u Leskovcu i nadam se da ćemo obradovati naše navijače", rekao je Matić i dodao:

"Koncentracija je glavna stvar. Svaka greška se skupo plaća, Kroz neke naše individualne greške smo primali golove prošli put. Nije bilo lako igrati u Firenci. Imali smo i igrača manje. Teško je parirati bilo kakvoj ekipi u takvom slučaju, a pogotvu timu kao što je Fiorentina. Što se pristupa tiče. Treba nam veća koncentracija. Da budemo kvalitetni u defanzivi. Da budemo hrabri i odvažni i što je najvažnije - da uživamo na terenu i pokušamo da napravimo dobar rezultat sa srpski fudbal", rekao je Matić.
 

Standings provided by Sofascore