srb
• najnovije
UEFA Liga konferencije

Čukarički nema čega da se stidi: Isprsio se Ferencvarošu koliko je mogao, to nije bilo dovoljno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2023 20:45
Čukarički nema čega da se stidi: Isprsio se Ferencvarošu koliko je mogao, to nije bilo dovoljno MN Press

Čukarički je u prvom kolu Grupe F Lige konferencije doživeo poraz na gostovanju u Budimpešti. Ferencvaroš je prve bodove ove sezone u Evropi osvojio pobedom protiv "brđana" 3:1 (2:1).

Na svojoj evropskoj premijeri u grupnoj fazi UEFA takmičenje, ekipa sa Banovog brda se nije obrukala. Povela je golom Đorđa Ivanovića u 26. minutu, ali je rivalu dozvolila preokret u finišu prvog poluvremena, za koji se kasnije ispostavilo da je bio i ključan za konačni ishod. Prvo je Barnabes Varga iskoristio penal u 44, a fudbaler iz Gane Ovusu, u sedmom minutu nadoknade prvog dela, postigao lep gol za vođstvo. Tačku na meč u glavnom gradu Mađarske stavio je Aleksandar Pešić u 79. minutu.

Pre početka utakmice trener Čukaričkog, Igor Matić, naglasio je da je za njegovu ekipu najvažnije da izdrži početni pritisak domaćina i ukoliko "brđani" uspeju da se odbrane u prvih 15-20 minuta da će onda biti sve lakše. Donekle je bio u pravu. Čukarički se odbranio, zaustavio je nalet zeleno-belih, pa čak posle svega i poveo u 26. minutu, kada je Bojica Nikčević pronašao Đorđa Ivanovića, a nekadašnji fudbaler Partizana matirao odbranu domaćina.

Šok u Budimpešti ozbiljno je poljuljao tim Dejana Stankovića, ali ga nije obeshrabrio. Naprotiv. Ferencvaroš je skupio redove i u finišu prvog dela krenuo još silovitije ka Filipu Samuroviću, a to je i donelo preokret.

Pošto je prvi put VAR uticao da sudije Giljermo Fernandez preinači svoju odluku kada je dosudio penal za domaćina, kod druge situacije, u kojoj su akteri bili Ivanović i Ovusu, nije bilo spasa za "brđane". Barnabes Varga je bio siguran i doneo poravnanje u 44. minutu.

Ni to nije bilo sve iz prvog dela. Igrao se poslednji od sedam minuta sudijske nadoknade, dugo je lopta posle kornera boravila u kaznenom prostoru Čukaričkog, da bi konačno stigla do Ovusua, koji je maestralno pogodio pod prečku za 2:1.

Drugo poluvreme bilo je prilično mirno, Ferencvaroš je oduzeo gas, a Čukarički nije bio toliko opasan.

Stanković je šansu dao Aleksandru Pešiću, koji ju je maksimalno iskoristio. Pošto prvo nije realizovao priliku, u drugoj situaciji bio je bolji od Samurovića, pokupio je odbijenu loptu i zakucao je pod prečku u 79. minutu. Do kraja meča nije bilo više prilika.

Ferencvaroš - Čukarički

Stadion: FK Ferencvaroš

Sudija: Giljermo Fernandez (Španija)

Strelci: Ivanović u 27. za Čukarički, Varga u 44. iz penala, Ovusu u 45+7, Pešić u 79. za Ferencvaroš

FERENCVAROŠ: Dibuš - Botka, Mae, Sise, Ramirez - Makreckis, Abu Fani (od 74' Ben) - Markinjos, Zakarjasen, Ovusu (od 74' Listeš) – Varga (od 67. Pešić).

ČUKARIČKI: Samurović - Stevanović (od 88' Rogan), Subotić, Vranješ, Tošić - Sisoko, Docić (od 64' Stanković), Kovač (od 46' Miladinović) – Nikčević (od 46' Janković), Adetundži (od 78' Cvetković), Ivanović.

(UŽIVO) Ferencvaroš - Čukarički

21.09.2023. 20:43

KRAJ!

Pobeda Ferencvaroša 3:1!

21.09.2023. 20:30

79. minut: Aleksandar Pešić postiže gol!

Prvu priliku nije iskoristio, ali jeste drugu - Aleksandar Pešić.

Filip Samurović je odbranio prvi udarac igrača Ferencvaroša, ali je na odijenu loptu naleteo bivši napadač Crvene zvezde i smestio je pod prečku. Čukarički je pred porazom...

21.09.2023. 20:19

67. minut: I dalje je 2:1

Ramirez je uputio "bombu" iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla iznad prečke. U međuvremenu je umesto Varge ušao Aleksandar Pešić i nekadašnjem napadaču Zvezde bilo je potrebno svega nekoliko sekundi da uđe u šansu i to najbolju u drugom poluvremenu. Samurović je odlično reagovao.

21.09.2023. 20:06

55. minut: Nema prilika u drugom poluvremenu

Za razliku od prvog poluvremena, u drugom je Ferencvaroš krenuo dosta mirnije. Za sada njegova odbrana nema problem sa napadačima Čukaričkog.

21.09.2023. 19:59

Počelo je drugo poluvreme, dvostruka izmena u Čukaričkom

Nikčevića je zamenio Janković, a Kovača Miladinović. Videćmo da li će ova dvostruka izmena doneti nešto bolje u igri gostujućeg tima. Dejan Stanković je zadovoljan postavom Ferencvaroša i rezultatom, tako da ništa nije menjao na poluvremenu.

21.09.2023. 19:42

45+7. minut: Ferencvaroš vodi 2:1

Nije izdržao Čukarički do odlaska na odmor. Tačnije, završnicu prvog poluvremena odigrao je baš loše i za nekoliko minuta primio dva gola, tako da je domaćin stekao prednost. Igrao se poslednji od sedam minuta sudijske nadoknade prvog dela, kada je Ferencvaroš izveo korner, dugo je lopta bila u kaznenom prostoru gostiju, a sa njom Ovusu. Usledio je maestralan potez fudbalera iz Gane i lopta je, doduše pošto je prethodno zakačila nekog od igrača gostujuće ekipe, završila u mreži.

21.09.2023. 19:29

44. minut: Ovaj put spasa nije bilo, Varga koristi penal - 1:1

Dugo se čekala odluka VAR sobe posle starta Ivanovića nad Ovusuom u kaznenom prostoru Čukaričkog. Ponovo je rizično startovao napadač domaćeg tima. Španac je pokazao na "kreč", a onda je još 2-3 minuta čekao potvrdu iz VAR sobe, kada je konačno stigla, Varga je izveo penal i pogodio za 1:1.

21.09.2023. 19:22

34. minut: VAR pomogao Čukaričkom

Dosudio je Španac Giljermo Fernandez penal za Ferencvaroš posle duela Ivanovića i Endre Botke, ali su sudije iz VAR sobe reagovale, pozvale glavnog arbitra, koji je posle pregledanog snimka poništio svoju odluku.

21.09.2023. 19:20

(VIDEO) Gol Ivanovića

21.09.2023. 19:15

30. minut: Ovusu je imao priliku

Jako je Ferencvaroš krenuo posle primljenog gola, a priliku je imao Ovusu, Filip Samurović je bio nešto nesigurniji, ali je najvažnije da je ostalo 1:0 za Ćukarički.

21.09.2023. 19:13

GOOOL! Čukarički od 26. minuta vodi u Budimpešti

Sjano su se gosti oslobodili pritiska, a onda i poveli. 

Rekao je Igor Matić da je za njegovu ekipu najbitnije da izdrže prvih 15-20 minuta. Kada su uspeli u toj nameri, usledio je napad iz kojeg su "brđani" poveli, a važno je napomenuti da su i pre gola imali lepu šansu, ali Đorđe Ivanović nije uspeo. Zato jeste u 26. minutu. Bojica Nikčević je iz drugog pokušaja uspeo da ubaci loptu u kazneni prostor, nije to bio idealan cenatršut, lopta je išla iza leđa, po zemlji, Ivanović se vratio i iz prve pogodio mrežu domaćina.

21.09.2023. 19:04

16. minut: Opasno preti Čukarički

Odlična šansa za Ivanovića, sreća na strani Mađara. Golman Deneš Dibuš se okliznuo, a napadač Čukaričkog Đorđe Ivanović nije iskoristio dubinsku loptu i smestio iskosa sa leve strane u mrežu.

21.09.2023. 19:00

14. minut: Ferencvaroš pritiska, Varga najaveća opasnost

Sada je već sve jasnije… Čukarički se opredelio na odbranu golu, a Ferencvaroš pritiska sve jače i jače i sve veće probleme pravi gostima. U 13. minutu zeleno-beli su imali odličnu šansu, Ramirez je iskoristio prosto na levoj strani, ubacio je loptu u kazneni prostor, tražio je i pronašao Vargu, koji sada nije bio u ofsajdu, ali ni precitan kao tri minuta ranije. Ostalo je 0:0.

21.09.2023. 18:56

10. minut: Gol, ali ofsajd Varge

Miran početak, a onda gol… Na sreću po FK Čukarički, Barnabas Varga je bio u ofsajdu. Prekidi su, pokazalo se na početku utakmice, veliki problem za Beograđane.

21.09.2023. 18:50

5. minut: Miran početak utakmice

Početak utakmica protiče mirno. Nema panike u redovima beogradskog kluba, koji nema često priliku da igra pred punim tribinama. Atmosfera u Budimpešti je vrela. Ferencvaroš je imao prvi korner, a posle njega Mae nije lepo zahvatio loptu glavom.

21.09.2023. 18:45

Utakmica je počela

Može se slobodno reći da je u pitanju istorijska utakmica za FK Čukarički.

21.09.2023. 18:15

Docić je optimista

Marko Docić očekuje da ekipa protiv Ferencvaroša uđe sa istim stavom kao protiv Crvene zvezde.

"Pobeda protiv Zvezde nam daje vetar u leđa pred Ferencvaroš. Očekujemo da i protiv Mađara izađemo u najmanju ruku sa stavom kao protiv crveno-belih. Imamo veliku obavezu prema sebi da pokažemo koliko možemo, da nađemo šansu da ugrozimo Ferencvaroš", rekao je Docić.

21.09.2023. 18:11

Matić za TV Arena sport pred utakmicu sa Ferencvarošem

Trener Čukaričkog bio je optimista pred utakmicu sa Čukaričkim.

"Imamo lep ambijent i očekujem da odigramo dobru utakmicu. Iskreno, nama je atmosfera samo motiv, jer retko igramo na ovakvim stadionima i pred ovakvom publikom. To sam rekao i igračima, igramo protiv velikog kluba. Sve to mora da nam bude motiv i da probudi želju da obradujemo sve ljude u Srbiji i da donesemo neki bod našoj zemlji. Moramo da budemo hrabri, baš kao protiv Crvene zvezde. Bilo je pražnjenja, ali ta utakmica mora da nam bude parametar kako da izgledamo u oba pravca, u odbrani i napadu", rekao je trener Čukaričkog i dodao:

"Jako je bitno kako će početi utakmica i šta će se dešavati u prvih 15-20 minuta. Moramo da budemo hrabri i da pokažemo stav. Da znamo šta radimo sa loptom. Imamo plan igre kako da odigramo utakmicu. Video sam kako su igrači radili, uz svo poštovanje i respekt prema Ferencvarošu, mislim da možemo da odigramo dobru utakmicu", završio je Matić.

21.09.2023. 18:05

Sastav za koji se odlučio Dejan Stanković

Srpski stručnjak na klupi Ferencvaroša izabrao je sledećih 11 igrača:

21.09.2023. 18:04

FSS najavio utakmicu Čukaričkog u Budimpešti

Ostavite komentar