UEFA Liga konferencije

Hrabar Čukarički poslao nam poruku pobedom protiv Zvezde: Dejan Stanković hvali rivala Ferencvaroša, ali želi "izlazak" iz grupe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2023 16:02
Hrabar Čukarički poslao nam poruku pobedom protiv Zvezde: Dejan Stanković hvali rivala Ferencvaroša, ali želi "izlazak" iz grupe Guliver

Dejan Stanković još se privikava na trenerski posao u Ferencvarošu i ambijent u mađarskom klubu, a već sutra će ga voditi u meču startne runde F grupe Lige konferencije sa Čukaričkim (18.45, TV Arena 1 Premium). 

Obaveza svakog trenera je da sa svojim stručnim štabom isprati svakog protivnika, pa je i bivši igrač i trener Crvene zvezde gledao i analizirao poraz njegvoih crveno-belih protiv "brđana" u minulom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije.

"Poslali smo ljude i mi smo gledali utakmicu protiv Crvene zvezde. Hrabar Čukarički koji je uz poštovanje i bez straha igrao protiv Zvezde. Miks iskustva i mladosti i poznato je da kada nemaš šta da izgubiš, tvoja situacija je drugačija. Naravno, mora da postoji doza sreće. Čukarički je zasluženo pobedio i poslao jaku poruku i nama", iskren je Stanković.   

Pa, opet, zna da je doveden da sa Fradijem ponovi prošplosezonski uspeh u evropi, kada je uspešna jesen u evropi donela proleće na međunardonoj sceni. Ovog puta je potrebno izaći na kraj sa ekipom sa Banovog brda, Genkom i Fiorentinom. 

"Bili su prvi prošle godine u teškoj grupi, ove je isto dosta teška grupa. Fjorentina, belgijski prvak, Čukarički... Sve četiri ekipa gaje različite stilove i biće zanimljiva svaka utakmica. Uvek ćemo ići na pobedu, nekad ćemo morati da reskiramo, ali će on biti uvek kalkulisan i nikad da se dovede u pitanje krajnji cilj. Naš cilj je da se prođe grupa i nastavi proleće u Evropi". 

Gledao sam hrabru Zvezdu

"Hrabro su igrali iako je to bila najbolja ekipa sveta sa najboljim trenerom. Bio sam zadovoljan gledajući Zvezdi u Ligi šampiona, tamo gde i treba da bude. Jeste teško igrati protiv Sitija, ali je Zvezda bila hrabra", prokomentarisao je Stanković duel srpskog prvaka i evropskog vladara, Mančester sitija, na otvaranju nove Lige šampiona. 

Stanković, naravno, nije objavio spisak startera u sutrašnjem meču, ali je nagovestio mogućnost da krene sa dva špica u prvih 11 - Rolandom Vargom i Aleksandrom Pešićem.

"Nije isključeno da mogu njih dvojica da igraju zajedno. To su dva fenomenalna strelca. Pešić je imao tu nesreću da je imao tešku povredu ramena na početku priprema. Varga je zauzeo poziciju, postiže golove za Ferencvaroš i reprezentaciju. Ja od njih očekujem da rade ono što najbolje umeju, dakle da postižu golove". 

      

Što se tiče zatečenog igračkog kadra tiče, mladi srpski trener kaže da je zadovoljan nasleđenim "materijalom". 

"Ovoj ekipi nisu potrebne velike promene, treba ih podržati, usmeriti i gledati da budu bolji iz dana u dan. Naravno, svaki trener ima svoju ideju koju će gledati da sprovede. Korak po korak. Nisam ovde došao da napumpam loptu i pokažem im kako se igra. Ovde sam da zajedno rastemo, pa ćemo ideju polako implementirati. Stvarno je talentovana ekipa i ima prostor za napredovanje - kazao je on i dodao da je imao samo nekoliko sati da odluči koje će igrače registrovati za Evropu", tvrdi Stanković.