Vesti iz fudbala

Spreman sam za svaku bitku: Dejan Stanković jedva čeka debi na trenerskoj klupi Ferencvaroša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2023 20:39
Spreman sam za svaku bitku: Dejan Stanković jedva čeka debi na trenerskoj klupi Ferencvaroša Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Dejan Stanković ima nov posao i puno očekuje od njega, uveren da će sa Ferencvarošem ostvariti i lične i klupske ambicije. Deo svojih očekivanja ispričao je za sajt kluba iz Budimpešte.

Na oduševljenje navijača mađarskog velikana, jer se nadaju da će im poslednjih izbor uprave doneti velike stvari što u domaćim takmičenjima što u Ligi konferencije, gde će jedan od rivala biti naš Čukarički. 

"Vrlo sam srećan i ponosan što sam ovde, ne mogu da dočekam da krenem sa radom. Došao sam u veliki klub sa još većom istorijom. Više od 70 trofeja, neverovatan učinak. Imam veliku želju da pokažem da sam spreman za svaku bitku koju ću morati da vodim za ovaj klub. Posle razgovora sa predsednikom kluba, sportskim direktorom i svim menadžerima, odmah sam osetio da je ovo pravo mesto za mene, gde se donose teške odluke, tako da sam mogao sa zadovoljstvom da potpišem ugovor. Siguran sam da će mi biti lepo ovde", rekao je Stanković.

Nekada vrhunski fudbaler, sa dugom karijerom u Italiji i Seriji A, ispratio je duele Ferencvaroša sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope. I živo ih se seća. 

"Naravno, pogledao sam obe prošlogodišnje utakmice sa Crvenom zvezdom. Moram da napomenem da je Ferencvaroš prošle sezone napravio odlične rezultate, plasirao se u osminu finala Lige Evrope, vrlo, vrlo jakog takmičenja. I sve to postigao je igrajući izvrstan, moderan, brz fudbal. Te utakmice pokazale su snagu Ferencvaroša, na kom se nivou klub nalazi. Video sam da imamo odlične fudbalere. Ekipa ima kvalitet da postigne dobre rezultate, ali moramo da postanemo pravi tim, to je jedini način da zaista postanemo jaki."

Stanković je imao i poruku za navijače kluba koji mu je dao šansu posle pauze nakon razlaza sa Sampdorijom. 

"Možda sam mlad trener, ali pratim staru školu, poštovanje mi je važnije od svega. Morate da poštujete klub, predsednika, sportskog direktora, menadžera, igrače i morate mnogo da poštujete navijače. Igramo za njih. Poštovanje mora da postoji u svlačionici, to je nepohodno, svako mora da poštuje onog drugog, jer samo tako možemo da razvijemo jedinstvo. Kad to budemo imali, onda ćemo biti zaista jaki. U startu mogu da vam obećam jedino lojalnost, poverenje i rad, to je bitnije od bilo čega drugog. Radićemo naš posao zasnovan na ovim vrednostima što će biti teško. Nemam sumnju, verujem da je to pošten i efikasan način. I još nešto vam mogu obećati – moj tim nikada ne odustaje", poručio je Stanković.