UEFA Liga konferencije

Fiorentina, Genk i Ferencvaroš prepreke Čukaričkog u grupnoj fazi Lige konferencije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2023 15:05
Fiorentina, Genk i Ferencvaroš prepreke Čukaričkog u grupnoj fazi Lige konferencije MN Press

Fudbaleri Čukaričkog nisu mogli da izažu na kraj sa Olimpijakosom, ali ih je učešće u zadnjoj fazi kvalifikacija za Ligu Evrope automatski prestrojilo u jesenju rundu Ligu konferencije. A tamo će istorijske bodove u nekoj od grupa UEFA takmičenja probati da osvoje protiv Fiorentine, Genka i Ferencvaroša.

Rivala za najveći mogući respekt, počev od Fiorentine, koja je prošle sezone igrala finale pomenutog takmičenja i tu poražena od Vest Hema, a tekuće prvenstvo Italije počela s jednim trijumfom i jednom pobedom. 

Ferencvaroš dolazi iz prvenstva Mađarske, neuporedilo slabijeg od Serije A, ali se radi o šampionu komšijske države, koji je pre tri sezone, posle 25 godina čekanja, dočekao da uđe u grupnu fazu UEFA Lige šampiona. 

Genk u teoriji slovi za najslabijeg rivala u pomenutoj trojci, premda je prvenstvo Belgije respektabilno, a "brđani" će voljom kuglica na ceremoniji u Monte Karlu imati posla sa viceprvakom te zemlje. 

Liga konferencije, grupna faza
Grupa A: Lil, Slovan, Olimpija, Ki Klaksvik
Grupa B: Gent, Makabi Tel Aviv, Zorja, Breidablik
Grupa C: Dinamo Zagreb, Viktorija Plzen, Astana, Balkani
Grupa D: Klub Briž, Bodo/Glimt, Bešiktaš, Lugano
Grupa E: AZ Alkmar, Aston Vila, Legija, Zrinjski
Grupa F: Ferencvaroš, Fiorentina, Genk, Čukarički
Grupa G: Ajntraht, PAOK, Helsinki, Aberdin
Grupa H: Fenerbahče, Ludogorec, Spartak Trnava, Nordsjeland

Mečevi u grupnoj fazi Lige konferencije igraju se 21. septembra, 5. oktobra, 26. oktobra, 9. novembra, 30. novembra i 14. decembra. U nokaut fazu prolaze dva prvoplasirana tima, a kao što je poznato Čukarički će svoje "domaće" utakmice tokom jeseni igrati na stadionu u Leskovcu.