Vesti iz fudbala

Dejan Stanković zvanično preuzeo Ferencvaroš i igraće protiv Čukaričkog u Ligi konferencija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2023 15:47
Dejan Stanković zvanično preuzeo Ferencvaroš i igraće protiv Čukaričkog u Ligi konferencija Tanjug/AP Photo Alfredo Falcone/LaPresse

Čekalo se, možda i previše, ali Dejan Stanković je danas imenovan za novog trenera Ferencvaroša. Bivši trener Crvene zvezde i Sampdorije bioje izabran od strane šampiona Mađarske još pre tri nedelje, ali se čekala reprezentativna pauza kako bi došlo do primopredaje dužnosti.

Eliminacija od Ki Klaksvika koštala je Stanislava Čerčesova automatskog otkaza, ali Čaba Mate, koji ga je zamenio nanizao je sve pobede i na ubedljiv način se plasirao u Ligu konferencije.

Imaće Stanković dve nedelje da sa pomoćnikom Nenadom Sakićem upozna još bolje tim i pripremi za nastavak sezone i početak Lige konferencije gde će ukrstiti koplja i sa Čukaričkim. "Fradi" ima manje odigranih mečeva u šampionatu Mađarske, ali je do sada ostvario tri pobede i poraz i to pod komandom Čerčesova.

Stanković je posle dve i po sezone na klupi Crvene zvezde (tri titule, dva Kupa), preuzeo Sampdoriju sa kojom je prošle sezone ispao u Seriju B.