UEFA Liga konferencije

Moramo da zadržimo ubilački instikt u napadu: Dejan Stanković želi da Ferencvaroš protiv Čukaričkog najzad spoji lepo i korisno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.11.2023 17:55
Trener Ferencvaroša, Dejan Stanković, vodi trening MN Press
Trener Ferencvaroša, Dejan Stanković, vodi trening

Fudbaleri Ferencvaroša imaju po dve pobede i poraza posle 360 minuta grupne faze Lige konferencije, a da bi na kraju nadmetanja sa Fiorentinom (osam bodova), Genkom (6) i Čukaričkim (0) mogli da ostanu na evropskoj sceni jedan od uslova je da sutra pobede poslednji od najbrojanih rivala (21.00, TV Arena 1 Premium). 

U Mađarskoj im je to pošlo za rukom, ali neće biti dovoljno ako i u Leskovcu ne ostave "brđane" bez bodova. Trener Dejan Stanković savršeno je svestan trenutka, mogućnosti svog ali i protivničkog tima. 

"Ovo je najvažnija utakmica, jer je sledeća na redu. Ni ove prethodne nisu bile lake, grupa je teška. U poslednje vreme možda igramo dobro, ali malo plodova uberemo. Nadam se da ćemo u četvrtak biti pravi kako smo zamislili. Poznajem dobro ekipu Čukaričkog, i Dragana Galeta Obradovića i Vladimira Matijaševića, rade fenomenalan posao, znam kakva im je filozofija. Čestitam im na tome. Retko ko bi imao hrabrosti za tako nešto. To je spoj iskustva i sveže mladosti koja će svim silama probati da nas pobedi, ali verujem u svoje igrače", večerašnju konferenciju za medije srpski stručnjak iskoristio je i da ishvali rad vlasnika jednog od retkih privatnih klubova u Srbiji, ali i trenera Beograđana. 

 

 

Naravno, mnogo mu je važnije ono što će Ferencvaroš raditi i uraditi u privremenom fudbalskom domu Čukaričkog. 

"Želimo da pobedimo kako bismo bili blizu cilja. Ova grupa je nivo Lige Evrope. Svaki rival je težak, različiti stilovi fudbala, Čukarički je bio sjajan protiv Fionretine u prošlom kolu. Moramo da budemo fukusirani svih 90 minuta ako želimo pobedu. Moramo da budemo direktni i fokusirani.  U Evropi mali detalj može da donese velike stvari za tvoj tim. Znamo da možda možemo dalje uz bolju gol-razliku, ali je cilj da sačuvamo naš gol. Potom, imamo potencijal da damo gol. Možda u dve-tri utakmice nisam srećan egzekucijom. Moramo da zadržimo ubilački instikt u napadu, to je glavni cilj sutra". 

Čukarički ne može u nokaut rundu, ali silno želi da se pomeri sa nulte tačke, dok Mađari imaju iza sebe četiri vezane utakmice bez pobede, računajući sva takmičenja. 

"Evropa odnosi dosta energije i snage, verujem da će Čukarički imati uspešnu sezonu. Gledajući njihove mečeve, nema tu problema. Pričali smo o tome kada nemaš šta da izgubiš pokušaćeš da imaš više rizika nego u nekom meču gde ne bi možda to radio. Pričali smo o mladim igračima, to je izazov za njih, da se pokažu i dokažu. Lepo je što imaju proliku da to urade ovde, da im klub da mogućnost da iskađ talenat. To retko gde može da se nađe. Svaka čast Obradoviću i Matijaševiću na snazi i ludosti. Kad nemaš šta da izgubiš, onda nemaš te okove oko nogu koje bi možda imao u drugim situacijama", zna iz iskustva Stanković.