UEFA Liga konferencije

Stanković veruje u prolaz Ferencvaroša: Hoću pakao pred 25 hiljada navijača

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

16.02.2024 10:00
Trener Ferencvaroša, Dejan Stanković na utakmici protiv Olimpijakosa Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Trener Ferencvaroša, Dejan Stanković na utakmici protiv Olimpijakosa

Trener Ferencvaroša, Dejan Stanković veruje da njegov tim može do prolaska u osminu finala Lige konferencija uprkos poraza od Olimpijakosa u prvom utakmici u Grčkoj.

Ferencvaroš se odlično branio od početka utakmice u Atini. Sastav iz Pireja nikako nije uspevao da pronađe put do mreže rivala, sve do 83. minuta kada je Rodinei proigrao Ajuba El Kabija koji je savladao Denesa Dibuša. "Crveno-beli" tako sa jednim golom zalihe idu u Budimpeštu.

"Ponosan sam na svoje igrače, dali smo sve, danas smo na dostojan način predstavljali Ferencvaroš. Dobro smo analizirali meč, moj štab je uradio dobar posao, uspeli smo da ostvarimo 80 odsto onoga za šta smo se spremali", izjavio je Stanković nakon utakmice.

Srpski trener veruje da će navijači mađarskog šampiona napraviti paklenu atmosferu u revanšu.

"Još je sve otvoreno, oni imaju dobre igrače, ali sada ćemo igrati kod kuće. Biće 25.000 gledalaca, hoću buku, hoću pravi pakao! Uz njihovu pomoć možemo da preokrenemo", rekao je Stanković.

Drugi meč Ferencvaroša i Olimpijako je na programu 22. februara na "Grupama areni" uz direktan prenost na TV Arena sport.