UEFA Liga Evrope

Liga Evrope na Areni sport: Vlahović napada Sevilju, Leverkuzen juri pobedu protiv Rome za prekid crne serije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2023 11:00
Liga Evrope na Areni sport: Vlahović napada Sevilju, Leverkuzen juri pobedu protiv Rome za prekid crne serije Tanjug/AP Photo/Spada/LaPresse

Liga Evrope ušla je u samo završnicu, a posle večerašnjih susreta Leverkuzenu i Sevilji, dobićemo i nove finaliste! Obe utakmice igraju se od 21 sat. Bajern će dočekati Romu (Arena 3 Premium) i pokušati da anulira prednost gola rivala sa Olimpika, dok će Sevilja ugostiti Juventus (Arena 1 Premium), koji je prethodno remizirao sa Andalužanima u prvoj utakmici dvomeča.

BAYER LEVERKUZEN - ROMA

Ekipa Žozea Murinja se bori za svoje drugo uzastopno, a ukupno peto finale nekog evropskog takmičenja, nakon što je prethodne sezone osvojila Ligu konferencija. Rimljani će u duelu sa nemačkim timom biti u blagoj prednosti, kako zbog rezultata na Olimpiku, tako i zbog negativne statistike Leverkuzena protiv italijanskih ekipa u takmičenjima UEFA, gde su upisali sedam uzastopnih poraza. 

Međutim, nije kao da Rimljani nemaju razloga za brigu. Trenera Žozea Murinja muči nefikasnost njegove ekipe na evropskim gostovanjima, gde nisu postigli gol na poslednje tri utakmice. Takođe, kriza u napadu se prenela i na poslednjem gostovanju u domaćem prvenstvu, kada je Bolonja izvukla bod (0:0), smanjivši šanse Rimljanima da se domognu Lige šampiona. Tim porazom, Roma je na tri kola pre kraja Serije A, ostala na šest bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Lacijom, pa će kartu za plasman u elitno takmičenje tražiti kroz osvajanje Lige Evrope.

SEVILJA - JUVENTUS

Prošle nedelje bilo je 1:1 u Torinu. Sevilja je povela golom Jusefa el Nazirija u 26. minutu, a izjednačenje Juventusu doneo je Federiko Gati u sedmom minutu nadoknade. S obzirom da su Andalužani tek na devetom mestu La lige, imaju male šanse da se domognu pozicija koje vode u ozbiljnija evropska takmičenja, pa će plasman u Ligu šampiona obezbediti samo, ukoliko sedmi put u istoriji osvoje Ligu Evrope. Sevilja je nakon ojačnoj starta sezone, gde je neko vreme bila i na začelju tabele, "procvetala" pod komandom novog trenera Horhea Sampaolija, a serija dobrih rezultata počela je proteklog meseca, kada su na prethodnih 11 utakmica upisali sedam pobeda, tri remija i poraz.

Sa druge strane, "stara dama" je nakon dva vezana poraza sredinom aprila, od budućeg šampiona Napolija i finaliste Lige šampiona Intera, nanizala pet mečeva bez izgubljene. Nakon te serije, sreća je još više pogledala Juventus, kome su ubrzo vraćeni bodovi, posle čega je tim iz Torina skočio na tabeli Serije A. Sada je drugi i nedostaju mu samo dva boda da i matematički obezbedi plasman u Ligu šampiona.

Prethodne nedelje Juventus je savladao Kremoneze sa 2:0, a na toj utakmici se povredio Pol Pogba, zbog čega neće igrati u revanšu protiv Sevilje, a osim njega Masimilijano Alegri neće moći da računa na Leonarda Bonućija. Na Pogbino mesto, iza Dušana Vlahovića očekuje se da će zaigrati Anhel di Marija, koji je odmarao protiv Kremonezea. Filip Kostić će takođe biti u konkurenciji za duel protiv Andalužana i očekuje se da će šansu dobiti na levom krilu umesto Federika Kijeze.

Finale Lige Evrope zakazano je za 31. maj na "Puškaš areni" u Budimpešti.

Polufinale Lige Evrope, revanš mečevi.

(1:1) Sevilja - Juventus 21:00 (Arena 1 Premium)

(0:1) Bajer Leverkuzen - Roma 21:00 (Arena 3 Premium)