UEFA Liga Evrope

Roma napravila iskorak ka finalu Lige Evrope: Bove "presudio" Bajeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 22:57
Roma napravila iskorak ka finalu Lige Evrope: Bove "presudio" Bajeru Guliver/Imago Sports

Fudbaleri Rome nose gol viška na revanš polufinala Lige Evrope, sledećeg četvrtka u Leverkuzenu, a minimalan kapital iz večerašnjeg duela sa Bajerom italijanskom timu doneo joj je domaći igrač, Eduardo Bove, u drugom delu utakmice - 1:0 (0:0). 

Prvo poluvreme nije donelo naročita uzbuđenja na "Olimpiku". Početak meča pripao je šestoplasiranom timu Bundeslige, a nastavak identično plasiranoj ekipi iz Serije A. Više u smislu poseda lopte i ofanzivnosti nego u kreiranju šansi. Otuda samo dve ozbiljne prilike pre pauze, po jedna na obe strane. Gosti su zapretili već u 1. minutu, ali je Patrisio odlično reagovao na nizak šut Andriha iz šesnaesterca, po sredini mreže. Domaćin je vođstvu najbliži bio u 18. minutu, međutim Hradecki je odličnom odbranom ukrotio Ibanjezov udarac glavom u levu stranu. 

Odnos snaga promenjen je tek u 63. minutu, kada je "vučica" najzad naplatila terensku inicijativu. Tami Ejbraham probao je iz okreta da savlada golmana nemačkog tima, na dodavanje Edoarda Bovea, ali je Finac osujetio njegovu nameru, a onda bio nemoćan posle reakcije mladog Italijana na odbitak. Dvadesetogodišnji vezista natrčao je na loptu i rutinskom realizacijom umesto asistenta postao strelac za sastav Žozea Murinja. 

Probao je Ćabi Alonso izmenama da sruši taktiku osvajača poslednje Lige konferencije, ali bez efekta. Mada su Špančevi puleni u finišu umalo ni iz čega došli do izjednačenja. Ibanjez je zasmetao svom čuvaru mreže, ovaj je ispustio loptu, a Frimpong pokušao da poništi minus. I uradio bi to da se na gol-liniji nije našao Kristante i sprečio već viđen pogodak. 

Liga Evrope, polufinale

četvrtak
Juventus - Sevilja 1:1
/Gati 90+7 - En-Nesiri 26./

Roma - Bajer 1:0
/Bove 63./

18. maj

Sevilja – Juventus 21.00
Leverkuzen – Roma 21.00

finale

Budimpešta, "Puškaš Arena", 31. maj - 21.00