Serija A

Raspadori u nadoknadi doneo Napoliju triler pobedu nad Juventusom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2023 22:47
Raspadori u nadoknadi doneo Napoliju triler pobedu nad Juventusom Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Sjajnim volej udarcem Đakomo Raspadori je u trećem minutu nadoknade doneo Napoliju pobedu nad Juventusom 1:0 u triler završnici 31. kola Serije A. Svašta se događalo u poslednjih desetak minuta, poništen je gol Di Marije, pa i Dušana Vlahovića, da bi u kontri lider slavio i uvećao prednost na 17 bodova nad Lacijom sedam kola pre kraja.

Da krenemo od kraja. Čekao je Juventus kontru i dočekao je u 82. minutu. Milik je uklizao Lobotki i odneo loptu i nogu rivala, Lokateli je poslao pas Di Mariji koji je pretrčao 50 metara i savladao Mereta. Tražili su gosti prekršaj, sudija Mikael Fabri je gledao VAR i odlučio da poništi pogodak i dosudi faul za Napoli! 

 

 

Samo Algri zna zašto je Dušana Vlahovića uveo u 90. minutu umesto Milika, ali svakako će biti osuda na njegov račun zašto je najskuplji igrač baš tada kročio na teren. I samo 60 sekundi bilo je potrebno srpskom asu da zatrese mrežu. Međutim, Kijezi je lopta pobegla van terena pa je taj pogodak bio opravdano poništen.

I onda je Juventus bio surovo kažnjen. U trećem minutu nadoknade, Elmaz je sjajno pronašao Đakoma Raspadorija na drugoj stativi koji je volej udarcem matirao Šćešnjog i doneo veliki trijumf!

 

 

Osokoljen povratkom kaznenih bodova, Juventus je u duel sa Napolijem ušao odlučan da pobedi i prskoči Lacio na drugoj poziciji. Trener Masimilijano Alegri odlučio se za Arkadijuša Milika pre Dušana Vlahovića, ali nije dobio mnogo jer je Poljak bio "isključen" iz igre. Ostavio je Kijezu i Di Mariju na klupi, Filip Kostić je na levoj strani imao nekoliko otvorenih situacija za centaršut, međutim, nije uspevao da pronađe saigrače pa domaćin nije uspevao da ugrozi Mereta. Nisu ni Napolitanci u prvom delu pretili golmanu Juventusa, Kvaratskelija i Osimen su bili dobro luvani, tako da su navijači bili uskraćeni za prilike, ne i za veliku borbu.

Uveo je Alegri u nastavku Kjezu i Di Mariju, ali je Viktor Osimen prošao u razmaku od pet minuta dve lepe prilike. Na pas Elamaza je pogodio stativu da bi u 73. minutu šutirao sa pet metara preko gola! Mogao je i Milik da kazni grešku Anguise, kada je izgubio loptu na 25 metara od gola, međutim šutirao je Poljak pored gola Mereta.

Na kraju, pobeda Napolija, do titule ih matematički deli pet bodova.

Serija A, 31. kolo:

Petak

Verona - Bolonja 2:1 (1:0)
/Verdi 45+6, 62 - Domingez 90+4/

Subota

Salernitana - Sasuolo 3:0 (2:0)
/Pirola 9, Dia 20, Kulibali 65/

Lacio - Torino 0:1 (0:1)
/Ilić 43/

Sampdorija - Specija 1:1 (1:0)
/Amione 23 - Verde 59/

Nedelja

Empoli - Inter 0:3 (0:0)
/Lukaku 48, 76, Martinez 88/

Monca - Fiorentina 3:2 (2:2)
/Biragi 26ag, Mota 43, Pesina 58p - Kuame 8, Saponara 13/

Udineze - Kremoneze 3:0 (3:0)
/Samardžić 2, Perez 27, Sakses 36/

Milan - Leće 2:0 (1:0)
/Leao 40, 75/

Juventus - Napoli 0:1 (0:0)
/Raspadori 90+3/

Ponedeljak

Atalanta - Roma 20.45 (TV Arena 1 Premium)