Superliga Srbije

Znam da u našem fudbalu rezultate svi žele još juče, ali mi ćemo raditi skromno i tiho: Ranko Popović promovisan u trenera Vojvodine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2023 13:37
Znam da u našem fudbalu rezultate svi žele još juče, ali mi ćemo raditi skromno i tiho: Ranko Popović promovisan u trenera Vojvodine Fudbalski klub Vojvodina

Radoslav Batak smenjen je posle poraza od Partizana, a danas je na mestu trenera prvog tima novosadskog kluba zvanično promovisan Ranko Popović, kom će ovo biti prvi posao u srpskom fudbalu nakon višegodišnjeg rada u inostrantvu. 

Novi šef stručnog štaba "lala" jedno vreme je vodio Saragosu u španskoj Segundi, a onda je dugo boravio i radio u Aziji, pre svega u japanskim ekipama. 

"Posle dužeg vremena ponovo sam u Srbiji i uželeo sam se malo svoje zemlje i rada ovde. Hvala svima na dobrodošlici i na lepim rečima. Ja ne bih mnogo da pričam, drago mi je što sam došao u ovako veliki klub. Sve informacije koje sam dobio su pozitivne, klub je stabilan i odlično organizovan zahvaljujući predsedniku Dragoljubu Zbiljiću. U svetu je to normalno, ali ovde nije mala stvar da se sve obaveze na vreme izmiriju, a to potvrđuje da je klub stabilan i u sigurnim rukama. Ujedno, to je preduslov za dobru atmosferu u klubu, a ona je bitna za rezultate. Vi znate bolje od mene i ja ne moram da ističem da Vojvodina ima jednu od najboljih i najozbiljnijih akademija u regionu. Uzbuđen sam i zahvalan sam na početku novog projekta...", rekao je Popović u obraćaju medijima, uz konstataciju da je pratio Mozzart Bet Superligu Srbije i zna šta ga čeka u domovini. 

Vremena za upoznavanje ekipe nije bilo mnogo, ali se nada da se to neće osetiti u meču sa Napretkom (13. avgust, 18.55, TV Arena sport 2).  

 

 

"Nevezano samo za ovu utakmicu koja je pred nama već i za svaku sledeću, moja neka fudbalska i životna filozofija jeste da je teren jedino merilo. Igrači imaju talenat i kvalitet i treba da im pomognemo da to pokažu na terenu. Kao sportista i kao čovek, igram svaku utakmicu da pobedim, a ne da je ne izgubim. Ovo možda zvuči prepotentno, ali s obzirom na ime i kvalitet koji ima Vojvodina, mi moramo tako svi da razmišljamo. Mi moramo da damo sve za pobedu, na svakoj utakmici. Što se tiče utakmice sa Napretkom, ja ne znam koja je laka. Najgore je kada se unapred upišu bodovi. U svaki meč moramo da uđemo maksimalno i da srce ostavimo na terenu, a ne kasnije na Instagramu i na društvenim mrežama. Igrači moraju da budu svesni koji klub predstavljaju i da znaju da su tu zbog kvaliteta, ali taj kvalitet moraju da pokažu samo na terenu, nigde više", objasnio je Batakov naslednik. 

Novog trenera Vojvodine, topkom pregovora, nije obeshrabrila ni činjenica da se u Srbiji treneru menjaju kao na traci. 

"Mnogo faktora utiče i svuda je to različito, ali ako sam uspevao u svim tim zemljama da brzo pronađem zajednički jezik sa svim igračima, ne vidim problem da isto učinim i ovde u Srbiji. Očekujem da u nekom kratkom periodu može već da se vidi neka razlika u igri i rezultatima, zbog čega sam i došao. Znam da je u Srbiji trenerima kratak vek trajanja, ali da se plašim izazova i da ne želim duže da ostanem, ne bih ni dolazio", zaključio je novi trener Vojvodine, koja je ove sezone pretrpela poraze protiv Crvene zvezde i u dvomeču, za nju završenih, kvaliifkacija za Ligu konferencije.