Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: Lalatović nastavlja da "iskopava" bodove spasa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2023 09:01
Mozzart bet Superliga na Areni: Lalatović nastavlja da "iskopava" bodove spasa MN Press

Trijumf u Nišu pokrenuo je Mladost GAT i rasterao crne oblake za "fenjeraša" Mozzart bet Superlige, a današnji prvi meč 32. kola protiv Kolubare na "Karađorđu" (18.00, TV Arena Premium 1) može doneti i prve znake sunca i nadu u opstanak, ali samo ako se "iskopaju" zlatni bodovi.

Šef stručnog štaba Mladosti GAT Nenad Lalatović naglasio je važnost predstojeće utakmice, kao i činjenicu da rival kao prvoplasirani tim u plej-autu ima taj luksuz da može da igra rasterećeno.

"Čeka nas za nas veoma teška i veoma bitna utakmica, a mogu da kažem da nije jednako bitna i za našeg rivala. Prvi su u plej-autu i ovde dolaze potpuno rasterećeni, a najteže je dobiti protivnika koji može da igra rasterećeno. Nama je svaki bod bitan da bismo se spasili, da bismo opstali u ligi. To je naš prioritet, kako kluba, tako i igrača i stručnog štaba. Sigurno se radi o kvalitetnom protivniku koji je sa pravom na mestu na kome jeste", rekao je Lalatović.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Veroljub Dukanac ne želi da im se ponovi prethodni meč kada su na svom terenu bili poraženi od Mladosti iz Lučana.

"Nismo zaslužili poraz, neshvatljiva je reakcija našeg golmana Stanivukovića u 14. minutu kad je morao u svlačionicu zbog opravdano zarađenog crvenog kartona. Jednostavno, njegov potez me je iznenadio, ali važnost meča i tenzije zbog rano primljenog gola uticale su možda na njegovu reakciju. Znam da je to bilo u žaru borbe, njegovo isključenje znatno je uticalo da se ne radujemo. Naš rezervni golman Popović je pokazao da stasava u kvalitetnog čuvara mreže, odbranio je šut Mirića sa 11 metara i to je bio motiv da zaigramo ofanzivnije. Zbog brzopletosti napadača i dobrih reakcija iskusnog golmana gostiju Saše Stamenkovića rezultat se nije promenio. Mlađi novosadski superligaš je slavio u Nišu i najavio da je sposoban da napusti začelje. Nastojaćemo da izbegnemo poraz, a bio bih zadovoljan i bodom, jer bismo vratili mir u ekipu. Idemo da se nadigravamo, možemo da ostanemo neporaženi", najavio je Dukanac.

Mladost GAT i Kolubara su u prvom delu sezone odigrali oba meča bez golova.

Mozzart bet Superliga, 32. kolo plej-aut

Utorak

Mladost GAT - Klubara 18.00 (TV Arena Premium 1)
/sudija Miloš Milanović/

Sreda

Mladost L. - Napredak 18.30 (TV Arena Premium 2)
/sudija Marko Srećković/

Četvrtak

Spartak ŽK - Javor Matis 14.30 (TV Arena Premium 1)
/sudija Novak Simović/
Radnik - Radnički Niš 16.30 (TV Arena Premium 1)
/sudija Nikola Radaković/


Mozzart bet Superliga, 32. kolo plej-of

Sreda

Radnički 1923 - Vojvodina 16.00 (TV Arena Premium 2)
/sudija Jovan Šegrt/
Novi Pazar - Voždovac 16.00 (TV Arena Premium 3)
/sudija Stefan Jeknić/
Partizan - Crvena zvezda 18.30 (TV Arena Premium 1)
/sudija Dejan Trifković/

Četvrtak

TSC - Čukarički 18.30 (TV Arena Premium 1)
/sudija Milan Mitić/