Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: Borba za opstanak nikad neizvesnija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2023 10:10
Mozzart bet Superliga na Areni: Borba za opstanak nikad neizvesnija FK Mladost Lučani

Rasplet u plej-ofu Mozzart bet Superlige okončan je juče remijem Vojvodine i Partizana, ali onaj u plej-autu teško da će biti poznat posle današnjih susreta pretposlednjeg 36. kola.

Napredak i Kolubara su bili gotovo "sigurni", ali su serijom poraza sebe doveli u situaciju da strepe jer mogu u nekim kombinacijama da se nađu "ispod crte" i dođu u baraž za opstanak! Današnji ishodi mogu da donesu određeni rasplet, ali i da potpuno zakomplikuju ishod trke.

Dva kluba ispadaju, dva igraju baraž

Poslednja dva na tabeli ispadaju u Mozzart bet Prvu ligu, a 13. i 14. na tabeli igraju baraž za ostanak sa trećim i četvrtim iz PLS.

Na konačan raspored tabele, a usled istog broja bodova, uticaće pozicija na tabeli posle odigranih 30 kola, a klubovi su bili poređani ovako: Kolubara, Napredak, Radnički Niš, Javor, Spartak, Mladost Lučani, Radnik i Mladost GAT.

Da se ne bi bavili matematikama i kombinacijama jer ih ima mnogo, treba naglasiti da je svaki duel neizmerno važan, a da su Radnik iz Surdulice i Mladost GAT najugroženiji, a novi superligaši su odavno poznati - IMT i Železničar iz Pančeva. Možda je trener Mladosti iz Lučana Tomislav Sivić da najsimboličniju izjavu pred duel sa Javorom a vezanom za rasplet sezone.

"Očekuje nas kvalitetan i tvrd protivnik i utakmica koja može da odredi tok celog prvenstva. Nikad se nisam bavio kalkulacijama, uvek mi je bolje išla istorija nego matematika. Uvek idemo na pobedu, tako igramo i ponašamo se. Ponosan sam na igrače, vidi se da imaju jaku karakternu crtu i znaju da se nose sa pritiskom", istakao je Sivić.

Prenose svih mečeva gledajte na kanalima TV Arena sport, a Multiprenos od 18.00 časova na TV Arena Premium 1.

Mozzart bet Superliga, 36. kolo plej-aut

Ponedeljak

Radnik - Kolubara 18.00 (TV Arena sport 5)
Javor - Mladost Lučani 18.00 (TV Arena Premium 3)
Mladost GAT - Napredak 18.00 (TV Arena sport 2)
Radnički Niš - Spartak 18.00 (TV Arena sport 4)