Superliga Srbije

ARENA NA KIPRU: Nenad Mijailović najavljuje lepše i berićetnije proleće Železničara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.01.2024 11:53
Nenad Mijailović nada se opstanku sa Železničarom iz Pančeva MN Press
Nenad Mijailović nada se opstanku sa Železničarom iz Pančeva

Na početku debitantske superligaške sezone Železničar iz Pančeva nije blistao. U nedostatku rezultata koji bi klubu doneli mir i poziciju van "crvene zone", menadžment pančevačkog kluba pokušavao je raznim rešenjima na klupi. Sezonu je započeo Predrag Rogan, ali se na mestu šefa stručnog štaba zadržao tek četiri kola. Aleksandar Linta iz šest utakmica nije uspeo da upiše trijumf, pa su "dizelaši" doneli odluku da šansu daju i trećem treneru - Nenadu Mijailoviću.

Mladi stručnjak je sa zadovoljstvom prihvatio ponudu i upustivši se u novi, do sada najveći izazov u karijeri. Mijailović se zahvalio ljudima iz Kolubare i hrabro se, sa statusom najmlađeg šefa stručnog štaba u Superligi Srbije, suočio sa rešavanjem teškog zadatka, a to je da Pančevo i naredne sezone zadrži status u elitnom rangu.

Ekipa TV Arene sport, koja ovih dana boravi na Kipru, gde se većina srpskih klubova priprema za prolećni deo sezone, razgovarala je sa 34-godšinjim trenerom.

"Na Kipru imamo vrhunske uslove za rad, hotel i tereni su sjajni, a atmosfera je izuzetno radna. Tome doprinosi i to što imamo kvalitetne test utakmice. Meni su ovo debitantske pripreme kao prvom treneru jedne ekipe iz elitnog ranga, ali time nisam preterano opterećen, jer sam dugo bio u stručnim štabovima superligaša i drugoligaša. U svakom slučaju, veliki izazov za mene i težak posao, jer u jakoj konkurenciji imamo za cilj opstanak u ligi. Dobro je poznato kakav smo start sezone imali, ali smo u finišu uspeli da se konsolidujemo i da osvojimo neke bodove", počeo je Mijailović, naglasivši da zimsko vreme provedeno na Mediterano mora da bude maksimalno iskorišćeno za što bolju pripremu ekipe.

Dešava se, ali retko da trener bude mlađi od svojih igrača. Takav slučaj je upravo u Železničaru, jer su prekaljeni Vojislav Stanković i Milan Mijatović stariji od Mijailovića.

"Meni to nije strano, ali polako smanjujem tu razliku… Ima slučajeva sličnih u svetu, međutim smatram da to nije previše bitno. Svi oni su veliki profesionalci, znaju šta im je činiti. Postoji obostrano poštovanje, pogotovo kada se posao radi na pravi način. Generalno nemam s tim problem, ali je svakako interesantno".

TV Arena sport

 

 

Polako i strpljivo mladi trener gradi karijeru. Kao šef stručnog štaba debitovao je na klupi Vršca, koji je doveo do Prve lige. Zatim je usledio posao u već pomenutoj Kolubari, a nedugo zatim i prvi ispit u eliti.

"Iznenađujući je bio odlazak iz Vršca. Na početku ove sezone kratko sam bio u Novom Pazaru kao pomoćnik Draganu Aničiću. U Kolubari mi je bilo zaista lepo, napravili smo dobre rezultate, a onda je usledio poziv Železničara i bez obzira na rezultatsko stanje kluba u tom trenutku, nije bilo prostora da se odbije ponuda. Zahvalio bih se Želji na ukazanom poverenju, ali i Kolubari koja nije pravila problem kada sam dobio šansu da se oprobam u Superligi".

Dovođenje trećeg trenera u sezoni ispostavilo se i kao pravi potez Železničara, klub je upisao četiri pobede, dva remija i tri poraza, tako da sada i opstanak deluje kao realnost.

"Cilj je opstanak, ali ja na rezultat gledam malo drugačije. Ne mislim da je neko pre mene bio loš i da smo mi sada dosta bolji. Železničar je debitant u Superligi i još uvek je u procesu adaptacije na takmičenje. Bilo je mnogo novih igrača, dosta njih je napustilo klub, napravljena je selekcija i sve to ima svoju cenu. Mislim da je Železničar zaslužio više od četiri boda u prvih deset utakmica. Tih 14 bodova u devet kola su upravo ono što klub zaslužuje, možda je trebalo da osvoji još koji, ali taj konto od 18 bodova iz 19 utakmica su nešto što nam daje za pravo da se nadamo da možemo da napredujemo i da se sanjamo o opstanku".

Ambicije Mijailovića…

"Snovi uvek postoje, ali nije floskula kada kažem da sam fokusiran na klub u kojem radim, a to je sada Železničar. Gde god da radim, ponašam se kao da ću tu ostati 100 godina. Jednostavno mislim da samo tako može da se napravi prava priča. Čovek sam koji ne planira daleko, želim da napredujem, ali mi je prvi cilj da napredujem zajedno sa klubom u kojem se nalazim. Ne maštam o nekom određenom klubu, već samo o pobedama, ali ako moram da kažem, neka za početak bude odlazak u inostranstvo", podvukao je Nenad Mijailovič.