Superliga Srbije

KAS uveo privremenu meru na odluku FSS, Kolubari do konačne odluke ostaju bodovi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2023 14:38
KAS uveo privremenu meru na odluku FSS, Kolubari do konačne odluke ostaju bodovi MN Press

Disciplinska komisija FSS, pa posla žalbe i Komisija za žalbe doneli su odluku da se Kolubara kazni oduzimanjem devet bodova zbog nameštanja utakmica sa Spartakom i Mladost GAT, čime je bila izbačena iz Mozzart bet Superlige. Lazarevčani su podneli žalbu Sportskom sudu u Lozani (KAS) koji je doneo "privremenu meru da se odluka FSS stavlja van snage dok se ne donese konačna odluka 21. jula". Kolubara je u ovom času superligaš, jer kad se vrate bodovi ona je deveta u plej-autu.

"KAS je do konačne odluke 21. jula stavio odluku FSS van snage. Sve je vraćeno u prvobitno stanje, Kolubara ostaje superligaš u šta mi nismo nikad ni sumnjali. Zahvaljujući našem advokatskom timu, Filipu Blagojeviću i Urošu Balčinu došli smo do pravde. Od prvog dana smo pričali da ne postoji nijedan dokaz da je Kolubara umešana u nečasne radnje. Sutra ćemo organizovati i pres konferenciju na kojoj ćemo detaljno objasniti odluku KAS-a", istakao je predsednik Kolubare Dragiša Urošević za TV Arena sport. 

Na potezu je FS Srbije, nema mnogo vremena jer KAS konačnu odluku donosi 21. jula, a istog dana bi trebalo da počne i nova sezona Mozzart bet Superlige. Udruženje klubova Mozzart bet Superliige i Prve lige Srbije hnajavilo je žrebanje parova za narednu sezonu za 23. jun.