Superliga Srbije

FSS pojašnjava: Odluka protiv Kolubare ostaje na snazi, ali se neće sprovoditi do okončanja postupka pred KAS

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.06.2023 15:24
FSS pojašnjava: Odluka protiv Kolubare ostaje na snazi, ali se neće sprovoditi do okončanja postupka pred KAS Fudbalski savez Srbije

Fudbalski savez Srbije saopštio je danas da nisu tačni navodi da je Sud za sportsku arbitražu u Lozani (KAS) usvojio žalbu Kolubare i dodao da odluke Disciplinske komisije i Komisije za žalbe FSS ostaju na snazi do okončanja postupka pred Sportskim sudom u Lozani (KAS), ali se neće sprovoditi.

Disciplinska komisija FSS kaznila je pre nešto manje od mesec dana Kolubaru oduzimanjem devet bodova u Superligi Srbije, zbog ugrožavanja integriteta takmičenja, dok su sa po tri miliona dinara kažnjeni Spartak iz Subotice i Mladost iz Novog Sada. Komisija za žalbe FSS je potvrdila odluku Disciplinske komisije FSS.

Prethodno je prijavu FSS-u podnela Evropska fudbalska unija (UEFA), zbog sumnjivih ishoda mečeva (Mladost - Kolubara i Kolubara - Spartak). Kolubara je uložila žalbu KAS-u, dobila je odgovor o privremenoj meri stopiranja odluka FSS do donošenja konačne odluke 21. jula, a pojedini mediji su objavili da je Sud u Lozani poništio odluku Disciplinske i Komisije za žalbe FSS.

"FSS je imenovao advokatski tim i ima rok da dostavi svoj odgovor na žalbu Kolubare do kraja sledeće nedelje. Postupak je tek u početnoj fazi, KAS danas nije odlučivao o žalbi Kolubare. Istovremeno, KAS je vodio računa o značaju koje postupak ima po učesnike i činjenice da je prvenstvo 2022/2023 okončano, a da je saglasnošću obeju strana planirano da odluka po žalbi Kolubare bude doneta pre početka prvenstva 2023/2024. KAS je na stanovištu da zbog prethodno navedenog neće da prejudicira svoju odluku o žalbi Kolubare ni na koji način kojim se pogoduje ili pravi šteta nekoj od strana", saopšteno je iz FSS.

Ekipa iz Lazarevca je po oduzimanju devet bodova zauzela pretposlednje, 15. mesto na tabeli plej-auta Mozzart bet Superlige sa 32 boda i ispala je iz elitnog takmičenja.