Superliga Srbije

FSS suspendovao Kolubaru: Komisija za licenciranje im oduzela licencu i izbacila van profi ranga takmičenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2023 18:11
FSS suspendovao Kolubaru: Komisija za licenciranje im oduzela licencu i izbacila van profi ranga takmičenja MN Press

Disciplinska i Etička komisija FSS suspendovala je Kolubaru pokrenuvši novi postupak na osnovu prijave disciplinskog inspektora Miroslava Severa za kršenje člana 80. u vezi "učestvivanja u neragularnosti" u duelu sa Spartakom omenogućila ih je da igraju do okončanja procesa i to bez prava na žalbu. Zatim im je Komisija za licenciranje oduzela im zbog propusta licencu i članstvo u Superligi i Prvoj ligi Srbije.

Proces je dug, Lazarevčani se moraju izjasniti do 1. avgusta, odluka će dakle biti donešena tek u narednom mesescu. Ukoliko se utvrdi krivica, Kolubari sleduje izbacivanja u dva ranga niže takmičenje (Treća liga) ili u najniži rang takmičenja.

Zajednica klubova Mozzart bet Superlige i Prve lige Srbije je na osnovu ovih dokumenta iz FSS utvrdila danas spisak učesnika dve profesionalne lige za sezonu 2023/24. i to bez Kolubare koja je ostala bez licence iako imaju pravo na žalbu od osam dana, a uskoro će obaviti i žrebanje parova.

FSS je prvo Kolubari oduzeo devet bodova, KAS je preinačio odluku na "minus 6" po kojoj su Lazarevčani, uz to da je odluka KAS konačna i izvršna, ostali članovi elite. Ipak, IO FSS je odluku prebacio na Disciplinsku i Etičku komisiju koja je pokrenula novi postupak protiv kluba na osnovu prijave za isti meč za koji su bili kažnjeni, a zatim uz odizimanje licence i "skrojili" listu učesnika i za Mozzart bet Superligu i za Mozzart bet Prvu ligu Srbije. 

Članovi Mozzart bet Superlige za sezonu 2023/24. koja počinje 29. jula su: Crvena zvezda, TSC, Čukarički, Partizan, Vojvodina, Novi Pazar, Voždovac, Radnički 1923, Napredak, Spartak ŽK, Mladost Lučani, Javor Matis, Radnički Niš, Radnik, IMT i Železničar Pančevo.