Superliga Srbije

Sud presudio u korist Kolubare: Lazarevčanima oduzeto šest bodova i trebalo bi da ostanu Mozzart Bet Superligi Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2023 10:16
Sud presudio u korist Kolubare: Lazarevčanima oduzeto šest bodova i trebalo bi da ostanu Mozzart Bet Superligi Srbije MN Press

Međunarodni sud za sportsku arbitražu doneo je konačnu presudu u "Slučaju Kolubara" po kojoj je ekipi iz Lazarevca oduzeto šest, a ne devet bodova, a to praktično znači da će i naredne godine igrati u Mozzart Bet Superligi.

Organi CAS su preinačili kaznu FSS Kolubari sa minus devet na minus šest bodova, što nezvanično ostavlja klub iz Lazarevca u Superligi, ali konačna odluka biće doneta danas u 14 časova na Izvršnom odboru FSS u Staroj Pazovi.

Kako je saopštio CAS, Kolubara se kažnjava sa oduzimanjem šest bodova, zbog utakmice sa Spartak Ždrepčevom krvi, odigranom prvog maja, što jasno potvrđuje odluku FSS da je klub iz Lazarevca učestvovao u nečasnim radnjama.

Lazarevčani su od strane CAS oslobođeni odgovornosti za meč protiv Mladosti GAT, a sad sa oduzimanjem šest bodova za prošlu sezonu ostaju na mestu koje bi vodilo u baraž prošle sezone.

Organi FSS će danas u 14 časova doneti konačnu odluku o "slučaju Kolubara" i sastavu Superlige za sledeću sezonu, koja je trebalo da počne sutra, ali je ranije start pomeren za sledeći vikend