Vesti iz fudbala

Mozzart bet Prva liga Srbije: Mladost GAT i Sloboda drže opstanak u svojim rukama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2024 09:08
Ljubiša Stamenković, trener GFK Slobode MN Press
Ljubiša Stamenković, trener GFK Slobode

Još 90 minuta i staviće se tačka na sezonu u Mozzart bet Prvoj ligi Srbije. Danas od 17.00 časova igraju se mečevi poswlednjeg 37. kola u plej-autu i dobićemo odgovor ko će se uz RFK Novi Sad i Radnički sa Novog Beograda preseliti u niži rang.

Pred poslednje kolo Mladost GAT i Sloboda iz Užica drže opstanak u svojim rukama. Ekipi iz Novog Sada protiv lokalnog gradskog rivala potrebanm je samo bod za opstanak jer u slučaju istog broja bodova na osnovu propozicija odlučuje bolji plasman posle prvih 30 mečeva. A, tu Mladost GAT (13. posle 30 kola) ima slabiji skor od Kolubare (12.) i Metalca (11.).

Isti je slučaj i sa GFK Slobodom (14. posle 30 kola), s tim da je timu Ljubiše Stemankovića neophodna pobeda nad odavno otpisanim "majstorima" sa Novog Beograda za veliko slavlje jer su ispisali fudbalsku priču filma "Povratak otpisanih" jer su u poslednjih 11 mečeva (šest u plej-autu) ubeležili sedam pobeda i četiri remija!

Kolubara juri pobedu u Vršcu kako bi opstala u slučaju kiksa Mladosti ili Slobode, a istu nameru ima i Metalac koji gostuje Dubočici u Leskovcu. Ove dve ekipe imali su veliki prolećni pad i sada ih drži samo teorija.

Već se znaju tri nova člana PLS a to su Trajal (Istok), jedini tim koji u 29 kola ostvario svih 29 pobeda, Železničar iz Inđije (Vojvodina), Zemun (Beograd), dok se na Zapadu za ulazak nadmeću Borac 1926 iz Čačka i FAP iz Priboja. 

Mozzart bet Prva Liga Srbije, 37. kolo

Plej-aut

Dubočica - Metalac 17.00
Mladost GAT - RFK Novi Sad 17.00
Sloboda Užice - Radnički NB 17.00
Vršac - Kolubara 17.00

Пласман обезедио Sofascore