Superliga Srbije

Navijači zaslužuju Napredak koji se bori za vrh: Vladimir Gaćinović preuzeo komandnu "palicu", iako zna da ga čeka "rudarski posao"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.11.2023 19:30
Navijači zaslužuju Napredak koji se bori za vrh: Vladimir Gaćinović preuzeo komandnu "palicu", iako zna da ga čeka "rudarski posao" MN Press

Posle prevremenog razlaza sa Draganom Perišićem uprava Napretka angažovala je Vladimira Gaćinovića za novog trenera, iskusnog stručnjaka sa podužom radnom biografijom u srpskom fubalu. 

Novi šef stručnog štaba ekipe iz Kruševca vodio je Spartak, Radnički iz Niša, Novi Pazar i Železničar, a pre dolaska u grad pod Bagdalom trenirao je i trebinjski Leotar i Dečić iz Crne Gore. 

"Izuzetna mi je čast što sam došao u Napredak, jer to nije običan klub, on ima svoju težinu, istoriju i visok rejting šire od srpskog fudbala. Nisam se nijednog trenutka dvoumio da li ću doći, bez obzira na stanje koje zahteva rudarski posao", bile su prve reči Gaćinovića u premijernom obraćanju medijima sa nove pozicije.

 

 

Novi strateg "čarapana" nije mogao odmah da se pojavi na trenizima 14-plasiranog tima na tabeli MozzartBet Superlige Srbije, koji je u prošlom kolu, na gostovanju u Ivanjici, konačno prekinuo dugu seriju mečeva bez pobede. 

"Žao mi je što fizički nisam bio prisutan prethodnih sedam dana, ali sam bio u svim ostalim segmentima i u stalnom kontaktu sa Mladenom Dodićem. Posebno mi je drago što je ekipa dobro odreagovala u prethodne dve utakmice", objasnio je Gažinović. 

Osim sa igrom i rezultatima Napreda kuburi i sa učestalim povredama igrača, što dodatno otežava izlazak iz krize. 

"Razočaran sam zbog zdravstvenog biltena i mislim da ćemo zbog njega imati problema do kraja polusezone. Ipak, navikao sam da se susrećem sa teškim situacijama u karijeri i siguran sam da ćemo naći način da izađemo iz sive zone. Kruševac je grad fudbala i žao bi mi bilo da ne vratimo navijače na stadion, jer oni zaslužuju Napredak koji se bori za vrh", poručio je novopečeni trener Kruševljana, koji su juče preskočili prvu prepreku u Kupu Srbije