Superliga Srbije

Ne samo da smo pobedili nego smo i prezentovali dobar fudbal: Gaćinović ponosan na pobedu Napretka u Partizanovoj "kući"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2024 21:25
Vladimir Gaćinović, trener Napretka, hvali svoj tim za pobedu protiv Partizana MN Press
Vladimir Gaćinović, trener Napretka, hvali svoj tim za pobedu protiv Partizana

Napredak je ponovo bio kost u grlu Partizana, tako što je tačno dve godine posle remija u Humskoj slavio na istoj adresi i ponovo olakšao Crvenoj zvezdi izbijanje na vrh Mozzart Bet Superlige Srbije. 

Dovoljno za eskalaciju sreće ekipe iz Kruševca, jer su uzeli "skalp" lideru, nanevši mu tek drugi poraz u prvenstvu ove sezone, kao i popravili svoj položaj u borbi za plej-of. 

"Verovali ili ne, mi smo došli ovde sa namerom da pobedimo. I to smo čitavo vreme znali i verovali. Bez obzira što smo došli sa četvoricom igrača koji su imali tri žuta kartona i nismo mogli trojicu njih da stavimo u igru. Objektivno smo morali staviti Vukajlovića jer nemamo rezervnog levog beka. Ne samo da smo pobedili, već smo prezentovali i dobar fudbal",  blistao je od sreće trener "čarapana" Vladimir Gaćinović.

Prema njegovim rečima, ambicija je bila potkrepljena odgovarajućom taktikom i trudom. 

Dobro smo znali šta možemo, hoćemo i želimo protiv sjajne ekipe koja ima veliki broj vrlo kvalitetnih pojedinaca koji u svakom momentu mogu da preokrenu utakmicu. I onda je to jako teško zatvoriti... Ali mi smo uspeli jer momci žive za fudbal, dišu fudbal punim plućima i ništa se ne dešava slučajno.

Iz utakmice u utakmicu smo sve bolji i to pokazujemo. Zaista sam mnogo ponosan na njih i nemam reči da to opišem. Danas na sastanku pred utakmicu sam video u njihovim očima da je pobeda blizu", nabrajao je šef struke gostujućeg tima. 

Pobeda protiv crno-belih trebalo bi da bude podstrek njemu i njegovim izabranicima u dolazećim superligaškim bitkama. 

"Za nas je obaveza svaki trening i svaka utakmica, a ne samo ova. Isto igramo protiv svih. I protiv Crvene zvezde u Kruševcu, i protiv Čukaričkog na Banovom brdu, prošlo kolo protiv TSC-a ili pretprošlo protiv Novog Pazara.

Drago mi je da pokazujemo rukopis igre i da se to vidi u svakom momentu. Otkako sam došao u Kruševac, sanjam da napunimo Bagdalu i da bude pun stadion. Ako sada nije prilika za to, onda nije nikada", jasan je iskusan trener.