Superliga Srbije

Stefanović vodi Napredak umesto Gaćinovića, oglasio se i predsednik Nenezić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 14:19
Fudbaleri Napretka imaju novog trenera MN Press
Fudbaleri Napretka imaju novog trenera

Pred početаk plej – ofa, a posle rastanka Napretka sa Gaćinovićem, iako je prvobitno bio najavljen Branko Savić, konačna odluka kluba je da će ekipu u plej – ofu Superlige Srbije voditi Ivan Stefanović.

Pomenuti trener je za saradnike izabrao Ivana Babića, Josipa Projića, Bratislava Punoševca i Aleksandra Božovića i juče jhe održao prvi trening sa ekipom.

Na temu rastanka sa trenermom Vladimirom Gaćinovićem, govorio je i predsednk Napretka Miloš Nenezić. 

"Treneru Gaćinoviću je dato sve što je tražio, od termina i podloga za treninge, karantina, priprema najkvalitetnijih mogućih, preko premija, koje idu stručnom štabu, kao i igračima. Nismo kažnjavali, iako po našem pravilniku postoje i kazne i nagrade. Svi igrači, koji su mu, po njegovim rečima pravili lošu atmosferu, su udaljeni. U ove četiri godine, koliko vodim klub, ni jednom treneru ovako nismo izašli u susret. Što smo izašli, ne samo zbog trenera, već zbog Napretka, a bili smo i u situaciji, jer smo ojačali. Nadali smo se i da možemo u Evropu", istakao je Nenezić.

 

 

O samoj ostavci predsednik Nenezić je bio vrlo direktan.

"Što se tiče same ostavke, to je jedno razočarenje. Pošto u javnosti ima nekih drugih interpretacija, istine radi, dao je ostavku preko vajber poruke. Možda je mislio da će neko da ga zove i da ga moli. Ja nisam taj. Prvo je trebalo da prenoći, pa da traži sastanak, ili da ga pozovem", objasnio je Nenezić.