Superliga Srbije

Vladimir Gaćinović "doveo" Branka Savića na svoje mesto: Napredak izabrao kontinuitet na trenerskoj klupi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 12:15
Vladimir Gaćinović, doskorašnji trener FK Napredak, kog će zameniti njegov prvi pomoćnik MN Press
Vladimir Gaćinović, doskorašnji trener FK Napredak, kog će zameniti njegov prvi pomoćnik

Na kraju osnovnog dela Mozzart Bet Superlige Srbije, fudbaleri Napretka ostali su bez jednog trenera, pa u plej-of ulaze sa drugim stručnjakom, pošto je uprava na mesto Vladimira Gaćinovića postavila njegovog prvog pomoćnika Branka Savića.

Reklo bi se logičan izbor, obzirom na to da će uskoro kraj prvenstva, pa velike odluke tog tipa klubovi obično odlažu za kasnije, a "čarapane" već u nedelju, 22. aprila, čeka meč sa ekipom bolje rangirane Mladosti u Lučanima. 

"Hoćemo kontinuitet i ekipu će voditi doskorašnji saradnici Vladimira Gaćinovića. Šef struke biće Branko Savić, pokazao je visok nivo profesionalizma i posvećenosti Napretku. Pomagaće Filip Jorgić i Aleksandar Božović, takođe, članovi aktuelnog stručnog tima. Uključili smo Josipa Projića i Branislava Punoševca, doskorašnje fudbalere Napretka, u poslednje vreme angažovane u radu sa mlađim selekcijama", objavio je direktor Napretka, Marko Dodić, na konferenciji za medije. 

Savić je bivši defanzivac Partizana, a sadašnji zanat učio je po srpskoligaškim terenima nakon završetka karijere, da bi kasnije radio kao asistent. Posle jedne decenije dobio je priliku da samostalno vodi klub u elitnom rangu. 

Njegov prekaljeni prethodnik gaćinović sam se povukao sa mesta šefa struke Kruševljana, posle poraza od Radnika, jer je bio razočaran držanjem igrača u meču 30. kola SLS, a i nije mogao da se pomiri s tim da, prema njegovim rečima, u klubu veruju da je dovoljno uši u Top osam.