Serija A

Sari dobio što je želeo: Genduzi menja Sergeja u Laciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2023 17:00
Sari dobio što je želeo: Genduzi menja Sergeja u Laciju Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani

Lacio je pronašao zamenu za Sergeja Milinkovića Savića. Vagali su "lacijali" između Lazara Samardžića i Matea Genduzija i odlučili su se za kreatora igre Olimpika iz Marseja.

Prema pisanju Fabrisija Romana, Olimpik je pristao na obeštećenje od 13 miliona evra, plus pet miliona evra bonusa, pa će se bivši igrač Arsenala s početka nedelje pojaviti u Rimu na lekarskim pregledima i potpisu četvorogodišnjeg ugovora. Zadržali su Francuzi i 10 odsto od naredne prodaje.

 

 

Genduzi je 2018. godine dres Lorijena zamenio Arsenalovim. Bio je potencijalno projektovan kao novi kreator igre, ali se nije nametnuo. Pozajmice Herti, pa Marseju, dovele su do prodaje francuskom timu u leto 2022. za 11 miliona evra. Dobre partije u Ligi 1, donele su mu transfer u Lacio.

Lazar Samardžić će po svemu dueči ostati u Udinezeu bar do zime. Ponuda Notingem Foresta jeste primamljiva, ali ne i dovoljno atraktivna na spoetskom polju. Šteta što je transfer u Inter propao u poslednji čas, ali ko zna zašto je to dobro za srpskog reprezentativca.