Serija A

Guenduzi postao takmac Samardžiću: Lacio bira naslednika Sergeja Milinkovića Savića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2023 10:38
Guenduzi postao takmac Samardžiću: Lacio bira naslednika Sergeja Milinkovića Savića Guliver

Sve je manje vremena, ali i opcija za Lazara Samardžića. Srpski reprezentativac je već bio viđen u dresu Intera, prošao je i lekarske preglede, pa se posao urušio na menadžerskom delu

Vratio se u Udineze, odigrao veoma dobro u drugom poluvremenu protiv Juventusa, ali i dalje su mu "koferi spakovani" jer su Notingem Forest, Juventus i Lacio veoma zainteresovani. Trener "lacijala" Maurisio Sari i direktor Anđelo Fabijani imali su juče sastanak oko angažovanja jednog veznog igrača a u opticaju pored Lazara je i Mateo Guenduzi, fudbaler Olimpika iz Marseja.

Bivši igrač Arsenala je veoma važan šraf igre francuskog tima koji traži ne manje od 25 miliona evra "paketa". Italijanski mediji ističu da kod Sarija on ima prednost u odnosu na srpskog reprezentativca a obeštećenje je "tu negde" - Udineze traži najmanje 25 miliona evra.

S obzirom, da prelazni rok u najjačim ligama Evrope ulazi u završnu nedelju, ne bi trebalo da iznenadi ako se pojavi neki treći klub za Samardžića, jer se zaista radi o vrhunskom talentu koji se srećom po nas odlučio da nosi dres "orlova" umesto Nemačke.

Šta god da se i dogodi, Samardžić ima aktuelni ugovor sa "crno-belima" iz Udina do juna 2026. godine, pokazao je na terenu u nedelju veče da igra Udinezea umnogome zavisi od njegovih kreacija. Samardžića očekuju i važni dueli u dresu selekcije Srbije protiv Mađarske i Litvanije u kvalifikacijama za EURO 2024. godine.