Serija A

Juventus želi Samardžića, ali ima rivala: Lacio se uključio u trku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 12:50
Postoje dva kluba zainteresovana za srpskog fudbalera, Lazara Samardžića. Giovanni Evangelista/LaPresse via AP
Postoje dva kluba zainteresovana za srpskog fudbalera, Lazara Samardžića.

Udineze je sa Lazarom Samardžićem izborio opstanak u Seriji A, a posle još jedne solidne sezone, deluje da je naš veznjak prerastatao svoj sadašnji klub. Sigurno da mu neće manjkati opcije u letnjem prelaznom roku, s obzirom da se posle Juventusa, u trku uključo Lacio

Naime, od kada je otišao Luis Alberto, došlo je do slobodnog prostora u kasi rimskog kluba. Španac je prodat za osam miliona (s obzirom da dva sleduje Liverpulu, kao prethodnom klubu), u Al Duhali, tako da će sada "nebeskoplavima" nedostajati kreativni igrač ofanzivnih karakteristika u sredini terena. 

Takođe, Albertova primanja bi do 2028. iznosila 30 miliona evra, tako da sada slobodno mogu krenuti po igrača kog Udineze vrednuje na 20 miliona. Problem je po običaju, Klaudijo Lotito jer za sada nema nameru da ponudi više od 15 miliona evropskih novčanica, a Samardžićev klub za taj novac neće sedati za sto. 

Tanjug/Andrea Bressanutti/LaPresse via AP

Lazar Samardžić u dresu Udinezea

Što se tiče Juvea, tamo se pomno prati situacija. Tijago Mota načelno ima plan kako bi izgledao tim naredne sezone, a Samardžić bi mogao uleteti umesto Tuna Kopmajnersa, planiranog pojačanja na leto. "Stara dama" i te kako ima novac koji Lotito ne želi da ponudi, ali upravo zato, možda italijanski gazda odreši kesu i uzme pod svoje srpskog reprezentativca. 

Podsećamo, Lacio je skoro smenio trenera, te je na klupu umesto Igora Tudora, seo Marko Baroni.